Parisare med stekt ägg

Betyg 3.2 av 5.77 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Parisare med stekt ägg

Parisare är en retrorätt klassiker baserad på nötfärs som här blandas med ägg, inlagda rödbetor och kapris. Denna smakrika färsröra läggs på bröd och steks i smör. Toppa med ett stekt ägg och bjud med en grönsallad för en härligt rustik måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Stekta mackan med köttfärsen ligger upplagd på ett fatt. Mackan är toppad med ett nystekt ägg.

Ingredienser

4 portioner
500 g nötfärs
1 ägg
1 dl hackade inlagda rödbetor
4 msk kapris
1 1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
4 stora skivor formbröd
4 ägg
smör till stekning

Gör så här

00:05:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Jag hade 150g köttfärs m tog ett ägg och band ihop det hela med. Då det blev lite löst tog jag ströbröd och fyllde ut. Det räckte till 4 mackor. Helt okej. Det finns två typer av parisare . Ena är falukorvsburgaren hos den lokala korv stekaren eller denna varianten.

    Fatima

  • Finns något som heter Faluburgare. Kan det vara det ni menar med falukorv.

    Jan

  • Först steker man ena sidan av bröden, sen vänder man och lägger på köttfärssmeten. Sen vänder man igen och steker köttfärssidan tills färsen den är genomstekt.

    Catarina

Näringsvärde per portion

Energi1773 KJ / 424 kCal
Fett24 g
Salt3.48 g
Kolhydrater15 g
Protein36 g

Testa liknande recept

  • Klassisk råbiff
    Betyg 4.1 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Isterband special med kapris
    Betyg 3.4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbetstartar
    Betyg 4.9 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad