Parisare med stekt ägg

Parisare är en retrorätt klassiker baserad på nötfärs som här blandas med ägg, inlagda rödbetor och kapris. Denna smakrika färsröra läggs på bröd och steks i smör. Toppa med ett stekt ägg och bjud med en grönsallad för en härligt rustik måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Gör så här
00:05:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1773 KJ / 424 kCal
Fett24 g
Salt3.48 g
Kolhydrater15 g
Protein36 g
Kommentarer
Jag hade 150g köttfärs m tog ett ägg och band ihop det hela med. Då det blev lite löst tog jag ströbröd och fyllde ut. Det räckte till 4 mackor. Helt okej. Det finns två typer av parisare . Ena är falukorvsburgaren hos den lokala korv stekaren eller denna varianten.
Fatima
2025-07-10Finns något som heter Faluburgare. Kan det vara det ni menar med falukorv.
Jan
2025-02-12Först steker man ena sidan av bröden, sen vänder man och lägger på köttfärssmeten. Sen vänder man igen och steker köttfärssidan tills färsen den är genomstekt.
Catarina
2023-05-20