Parisare med stekt ägg

Parisare är en retrorätt klassiker baserad på nötfärs som här blandas med ägg, inlagda rödbetor och kapris. Denna smakrika färsröra läggs på bröd och steks i smör. Toppa med ett stekt ägg och bjud med en grönsallad för en härligt rustik måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Gör så här
00:05:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1773 KJ / 424 kCal
Fett24 g
Salt3.48 g
Kolhydrater15 g
Protein36 g
Kommentarer
11 stJag hade 150g köttfärs m tog ett ägg och band ihop det hela med. Då det blev lite löst tog jag ströbröd och fyllde ut. Det räckte till 4 mackor. Helt okej. Det finns två typer av parisare . Ena är falukorvsburgaren hos den lokala korv stekaren eller denna varianten.
Fatima
Finns något som heter Faluburgare. Kan det vara det ni menar med falukorv.
Jan
Först steker man ena sidan av bröden, sen vänder man och lägger på köttfärssmeten. Sen vänder man igen och steker köttfärssidan tills färsen den är genomstekt.
Catarina