Matjessill med brynt smör, rödbetor och ägg
En snabblagad somrig lunchtallrik med klassisk matjessill som får sällskap på tallriken av inlagda rödbetor och kapris. Över detta ringlar du brynt smör och serverar med ägg, färskpotatis och bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2009
Ingredienser
4 portioner
2 burkar matjessill i bit (à 200 g)
5 - 6 inlagda hela rödbetor
2 msk kapris
2 msk smör
3 msk finskuren gräslök
Till servering
nykokt färskpotatis
kokta ägg i klyftor
bröd
ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mikaela Fredrin: Det var första gången jag åt sill ? jag blev positivt överraskad! Sila smöret tog lite tid men det blev gott. Andra gången lade jag till en klick gräddfil med strimlad gräslök och hoppade över kaprisen. Betyg 3,1
Redaktionen
2009-05-13Åke Nilsson: Utmärkt som en kvällsmåltid eller förrätt, men lite lite sill om man ska ha det som enda rätt. Inte helt nöjd med smöret, som hade en tendens att stelna när det skedades över sillen. Vid andra tillfället marinerade jag både sillen och rödbetorna. Sillen i tomatpuré uppblandad med lite sillspad och en aning malen fänkål, rödbetorna marinerade jag i citronjuice, olja, lite socker och sichuanpeppar. Som tillbehör gräddfil, hackad rödlök och gräslök. Betyg 4,7
Redaktionen
2009-05-13Malin Sollert: En lite roligare sillunch än bara sill och potatis. Att något så enkelt kan vara så gott! Kapris, ägg och rödbetor piggade upp och gav en pikant smakbrytning. Eftersom vi alla gillade rätten gjorde vi bara småjusteringar andra gången. Vi testade med andra sillsorter och lade till gräddfil, eftersom det är så gott till potatisen. Betyg 4,8
Redaktionen
2009-05-13