Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Matjessill med brynt smör, rödbetor och ägg

En snabblagad somrig lunchtallrik med klassisk matjessill som får sällskap på tallriken av inlagda rödbetor och kapris. Över detta ringlar du brynt smör och serverar med ägg, färskpotatis och bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fördela sillen på fyra tallrikar. Skär rödbetorna i klyftor och fördela över sillen. Strö över kapris.
  2. Hetta upp smöret i en liten kastrull. Dra från värmen när det börjar bli lätt brynt. Sila smöret genom ett kaffefilter. Skeda smöret över sillen och garnera med gräslök. Servera med potatis, äggklyftor och gärna bröd och ost.

För alla

Fri från gluten och ägg om lämpliga tillbehör serveras.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett (och servera med lämpliga tillbehör).
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett (och servera med lämpliga tillbehör).

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 5 2009.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar matjessill i bit (à 200 g)
  • 6 inlagda hela rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 2 msk smör
  • 3 msk finskuren gräslök
Till servering
  • nykokt färskpotatis
  • kokta ägg i klyftor
  • bröd
  • ost
Lägg till i inköpslistan