Matjessill med brynt smör, rödbetor och ägg

2
3
Matjessill med brynt smör, rödbetor och ägg

En snabblagad somrig lunchtallrik med klassisk matjessill som får sällskap på tallriken av inlagda rödbetor och kapris. Över detta ringlar du brynt smör och serverar med ägg, färskpotatis och bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2009

Matjessill med brynt smör, rödbetor och ägg

Ingredienser

4 portioner
2 burkar matjessill i bit (à 200 g)
5 - 6 inlagda hela rödbetor
2 msk kapris
2 msk smör
3 msk finskuren gräslök

Till servering

nykokt färskpotatis
kokta ägg i klyftor
bröd
ost

För alla

Fri från gluten och ägg om lämpliga tillbehör serveras.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett (och servera med lämpliga tillbehör).
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett (och servera med lämpliga tillbehör).

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 5 2009.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Redaktionen

2009-05-13

Mikaela Fredrin: Det var första gången jag åt sill ? jag blev positivt överraskad! Sila smöret tog lite tid men det blev gott. Andra gången lade jag till en klick gräddfil med strimlad gräslök och hoppade över kaprisen. Betyg 3,1

Redaktionen

2009-05-13

Åke Nilsson: Utmärkt som en kvällsmåltid eller förrätt, men lite lite sill om man ska ha det som enda rätt. Inte helt nöjd med smöret, som hade en tendens att stelna när det skedades över sillen. Vid andra tillfället marinerade jag både sillen och rödbetorna. Sillen i tomatpuré uppblandad med lite sillspad och en aning malen fänkål, rödbetorna marinerade jag i citronjuice, olja, lite socker och sichuanpeppar. Som tillbehör gräddfil, hackad rödlök och gräslök. Betyg 4,7

Redaktionen

2009-05-13

Malin Sollert: En lite roligare sillunch än bara sill och potatis. Att något så enkelt kan vara så gott! Kapris, ägg och rödbetor piggade upp och gav en pikant smakbrytning. Eftersom vi alla gillade rätten gjorde vi bara småjusteringar andra gången. Vi testade med andra sillsorter och lade till gräddfil, eftersom det är så gott till potatisen. Betyg 4,8