Parisare med ägg, senapskräm och kokt potatis
Parisare är en klassisk husmansrätt där saftiga högrevsburgare steks och toppas med perfekt stekta ägg. Servera parisaren med nykokt delikatesspotatis, den krämiga senapsdoftande crème fraichen och krispiga sockerärtor. Toppa allt med nyhackad persilja och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2017
Ingredienser
2 portioner
450 g delikatesspotatis (gärna delikatesspotatis)
1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
2 burgare (gärna högrevsburgare)
1/2 msk olja
2 ägg
salt
peppar
1 ask färsk persilja (à 20 g)
1 dl crème fraiche tre sorters senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3168 KJ / 755 kCal
Fett45 g
Salt4 g
Kolhydrater44 g
Protein42 g
Kommentar
Är ej äkta Parisare.
Magnus
2022-04-26