Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

-1 MIN |

Parisare med ägg, senapskräm och kokt potatis

Parisare är en klassisk husmansrätt där saftiga högrevsburgare steks och toppas med perfekt stekta ägg. Servera parisaren med nykokt delikatesspotatis, den krämiga senapsdoftande crème fraichen och krispiga sockerärtor. Toppa allt med nyhackad persilja och ät er mätta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Ansa och koka sockerärtorna med potatisen i 3 minuter.
  3. Stek burgarna i hälften av oljan i en stekpanna och lägg upp dem på en tallrik.
  4. Stek äggen i resten av oljan. Krydda med salt och peppar.
  5. Hacka persiljan och rör ihop med crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera parisarna med ägg, senapskräm, potatis och sockerärtor.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g delikatesspotatis (gärna delikatesspotatis)
  • 1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
  • 2 burgare (gärna högrevsburgare)
  • 1/2 msk olja
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar
  • 1 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 dl crème fraiche tre sorters senap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3168 kJ / 755 kCal