Parisare med ägg, senapskräm och kokt potatis

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Parisare med ägg, senapskräm och kokt potatis

Parisare är en klassisk husmansrätt där saftiga högrevsburgare steks och toppas med perfekt stekta ägg. Servera parisaren med nykokt delikatesspotatis, den krämiga senapsdoftande crème fraichen och krispiga sockerärtor. Toppa allt med nyhackad persilja och ät er mätta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2017

Parisare med ägg, senapskräm och kokt potatis

Ingredienser

2 portioner
450 g delikatesspotatis (gärna delikatesspotatis)
1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
2 burgare (gärna högrevsburgare)
1/2 msk olja
2 ägg
salt
peppar
1 ask färsk persilja (à 20 g)
1 dl crème fraiche tre sorters senap

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Är ej äkta Parisare.

    Magnus

Näringsvärde per portion

Energi3168 KJ / 755 kCal
Fett45 g
Salt4 g
Kolhydrater44 g
Protein42 g

Testa liknande recept

  • Högrevsburgare med sötstark slaw
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttbullar med citrongurka
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad