Parisare med ägg, senapskräm och kokt potatis

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Parisare med ägg, senapskräm och kokt potatis

Parisare är en klassisk husmansrätt där saftiga högrevsburgare steks och toppas med perfekt stekta ägg. Servera parisaren med nykokt delikatesspotatis, den krämiga senapsdoftande crème fraichen och krispiga sockerärtor. Toppa allt med nyhackad persilja och ät er mätta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2017

Parisare med ägg, senapskräm och kokt potatis

Ingredienser

2 portioner
450 g delikatesspotatis (gärna delikatesspotatis)
1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
2 burgare (gärna högrevsburgare)
1/2 msk olja
2 ägg
salt
peppar
1 ask färsk persilja (à 20 g)
1 dl crème fraiche tre sorters senap

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Är ej äkta Parisare.

Magnus

2022-04-26

Näringsvärde per portion

Energi3168 KJ / 755 kCal
Fett45 g
Salt4 g
Kolhydrater44 g
Protein42 g

Testa liknande recept

Potatissallad med dill- och senapskräm och halloumi
Betyg 4.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halloumi med ljummen potatissallad, kapris och basilika
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Högrevsburgare med rostad potatis och tzatziki
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustiga köttbullar med vitlöksyoghurt
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baconlindad torsk med timjan- och senapscrème
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar med citrongurka
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga