Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Högrevsburgare med rostad potatis och tzatziki

Här kommer allas vår favorit; hamburgaren! Kvällens huvudingrediens är gjord på högrev, och steks gyllene i smöret. Hamburgaren serveras här tillsammans med potatis, paprika, ruccola och krämig tzatziki. Festligt och gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skiva potatisen och blanda den med olivoljan på en ugnsplåt. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter.
  3. Dela och kärna ur paprikorna. Rosta paprikorna med potatisen de sista 10 minuterna.
  4. Stek högrevsburgarna i smöret i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  5. Servera högrevsburgarna med potatis, paprika, ruccola och tzatziki.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri tzatziki. Välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 1/2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 150 g snackpaprika
  • 300 g burgare av högrev
  • 1/2 msk smör
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
  • 200 g tzatziki
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2541 kJ / 607 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer