UNDER 45 MIN | Enkel

Kryddig majskyckling med quesadillas

En perfekt plockmatsmiddag kommer här! För vad säger du om vi säger; quesadillas med majs och ost, kycklingbröst som får stekas med en jerk spicemix, och majonnäs? Svårt att hålla salivkörtlarna på plats!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i 3 bitar på längden. Blanda kycklingen med kryddan och stek den runt om i oljan i en stekpanna ca 10 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C.
  2. Fördela osten och majsen på hälften av tortillabröden. Lägg resterande bröd som lock och stek i en torr stekpanna ca 2 minuter per sida. Pressa lätt på bröden med en stekspade innan de vänds så håller de lättare ihop.
  3. Skär tomaterna i bitar och strimla salladen.
  4. Skär bröden i bitar och servera till kyckling, tomat, sallad och majonnäs.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen, brödet och majonnäsen. 
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

 

Tips

Krydda tortillabröden med lite jerk spicemix eller med chilipulver.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 majskycklingbröst
  • 1/2 msk jamaican jerk kryddmix
  • 1 tsk olja
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 150 g majskorn
  • 4 tortillabröd (medium)
  • 2 tomater
  • 1/2 förp cosmopolitansallad
  • 1 dl majonnäs

Näringsvärde
Per portion

Energi 4271 kJ / 1017 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept