Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Paprikasoppa med rökta strimlor

En färgstark soppa med stor matighet är denna paprikasoppa med rökta strimlor. Strimlorna gör du av rökt skinka och till den mjuka soppan på potatis, paprika och grädde bryter skinkan med sin rökighet av alldeles perfekt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär 3 av paprikorna i bitar (för 4 port).
  2. Koka potatis och paprika i vatten med buljongtärningarna under lock ca 15 minuter. Tillsätt grädden och mixa soppan slät med mixerstav eller i en mixer. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  3. Skölj, kärna ur och skär den sista paprikan i små tärningar. Strimla skinkan eller hamburgerköttet.
  4. Blanda ner paprika och rökta strimlor i soppan och låt koka upp på nytt. Servera soppan med bröd och ost och med fruktsallad som dessert.

För alla

Byt ut matlagningsgrädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Riven parmesanost är gott att strö i soppan vid servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 - 6 potatisar
  • 4 röda paprikor
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 200 g rökt skinka eller hamburgerkött
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2137 kJ / 510 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer