Paprikaslungad pasta med mozzarella och prosciutto cotto

Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Paprikaslungad pasta med mozzarella och prosciutto cotto

En snabblagad rätt gjord på pasta, vita bönor, tomater, basilika för att inte nämna prosciutto. Paprikapeston är det som binder ihop hela rätten och gör den så där härligt krämig. Laga, ät och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2022

Paprikaslungad pasta med mozzarella och prosciutto cotto

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna penne)
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
250 g miniplommontomater
1/2 citron (skal och saft)
1 kruka basilika
1 förp paprikapesto (à 130 g)
250 g minimozzarella
2 förp prosciutto cotto (à 120 g)
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3176 KJ / 759 kCal
Fett34 g
Salt4 g
Kolhydrater66 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pastagratäng med paprikapesto
    Betyg 4.1 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fyllda paprikor med sauce verte
    Betyg 3 av 5.98 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad mozzarella med tomatsallad
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Drinkpinnar med sälta
    Betyg 1.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad