Paprikapasta med ostkorv
En snabblagad pastarätt som blir extra krämig med hjälp av ett kockknep – spara en skvätt av pastavattnet och häll i såsen. Både ostkorv, paprika, purjolök och vitlök fräses i pannan för mycket smak. Såsen blir ännu kryddigare av chilisås och senap.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna gnocchi
1/2 purjolök
1 grön paprika
1 röd paprika
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
2 förp ostwurst (à 240 g)
1 dl crème fraiche
1/2 dl chilisås eller ketchup
1 msk senap
1/2 dl pastavatten
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör glutenfri: använd pasta utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2998 KJ / 717 kCal
Fett38.8 g
Kolhydrater63 g
Protein25.1 g
Kommentarer