Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Paprika- och köttfärsgratäng

Köttfärs steks med vitlök och utgör grunden till den här fabulösa paprika- och köttfärsgratängen. På köttfärsen lägger du ett färgglatt täcke av olika paprikor och gräddar sedan i ugnen med krämig ost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt fräsa med tills den börjar få färg och blivit smulig.
  3. Häll över tomatkross och tillsätt tomatpuré. Smaka av med spiskummin, salt och peppar och låt puttra ca 10 min utan lock.
  4. Häll köttfärsröran i en ugnssäker form.
  5. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i breda strimlor. Lägg paprikastrimlorna ovanpå röran i ränder. Strö över osten.
  6. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 min. 
  7. Till servering: servera gratängen med ris eller vitt bröd och en grön sallad.

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 500 g köttfärs
  • 1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
  • 2 msk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 dl riven ost
Till servering
  • ris
  • grön sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2400 kJ / 570 kCal
Fett: 20 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer