Paprika- och köttfärsgratäng

61
6
Paprika- och köttfärsgratäng

Köttfärs steks med vitlök och utgör grunden till den här fabulösa paprika- och köttfärsgratängen. På köttfärsen lägger du ett färgglatt täcke av olika paprikor och gräddar sedan i ugnen med krämig ost.

Paprika- och köttfärsgratäng

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
1 msk olja
500 g köttfärs
1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
2 msk spiskummin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
2 dl riven ost

Till servering

ris
grön sallad

Gör så här

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Maria

2006-05-16

Ja, med 1 äpple, ingen spiskummin, dock oregano och salvia och 2 msk tomatpasta samt ca 1,5 dl matlagningsgrädde på sluttet! Verkligen smakupplevelse, varmt rekomenderas!

Ann-christin

2005-01-02

Tyckte att 2 msk spiskummin lät mycket, tog istället 2msk tomatpure och 1 tsk spiskummin och det blev helt ok

Lena

2004-10-07

Jag blandade i 3 st äpplen och lät det fräsa med löken i stekpannan. Mycket gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2400 KJ / 570 kCal
Fett 20 g
Läs mer om näringsvärden