Köttfärs steks med vitlök och utgör grunden till den här fabulösa paprika- och köttfärsgratängen. På köttfärsen lägger du ett färgglatt täcke av olika paprikor och gräddar sedan i ugnen med krämig ost.
Ingredienser
4 portioner
1
gul lök
1 - 2
vitlöksklyftor
1
msk
olja
500
g
köttfärs
1
förpackning krossade tomater (à 500 g)
2
msk
spiskummin
1
tsk
salt
1
krm
peppar
1
röd paprika
1
gul paprika
1
grön paprika
2
dl
riven ost
Till servering
ris
grön sallad
Gör så här
I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
61
6 st
Kommentarer
Maria
2006-05-16
Ja, med 1 äpple, ingen spiskummin, dock oregano och salvia och 2 msk tomatpasta samt ca 1,5 dl matlagningsgrädde på sluttet! Verkligen smakupplevelse, varmt rekomenderas!
Ann-christin
2005-01-02
Tyckte att 2 msk spiskummin lät mycket, tog istället 2msk tomatpure och 1 tsk spiskummin och det blev helt ok
Lena
2004-10-07
Jag blandade i 3 st äpplen och lät det fräsa med löken i stekpannan. Mycket gott.
Kommentarer
Maria
2006-05-16Ja, med 1 äpple, ingen spiskummin, dock oregano och salvia och 2 msk tomatpasta samt ca 1,5 dl matlagningsgrädde på sluttet! Verkligen smakupplevelse, varmt rekomenderas!
Ann-christin
2005-01-02Tyckte att 2 msk spiskummin lät mycket, tog istället 2msk tomatpure och 1 tsk spiskummin och det blev helt ok
Lena
2004-10-07Jag blandade i 3 st äpplen och lät det fräsa med löken i stekpannan. Mycket gott.