Paprika- och köttfärsgratäng
Köttfärs steks med vitlök och utgör grunden till den här fabulösa paprika- och köttfärsgratängen. På köttfärsen lägger du ett färgglatt täcke av olika paprikor och gräddar sedan i ugnen med krämig ost.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
1 msk olja
500 g köttfärs
1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
2 msk spiskummin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
2 dl riven ost
Till servering
ris
grön sallad
Gör så här
I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2400 KJ / 570 kCal
Fett20 g
Kommentarer
Ja, med 1 äpple, ingen spiskummin, dock oregano och salvia och 2 msk tomatpasta samt ca 1,5 dl matlagningsgrädde på sluttet! Verkligen smakupplevelse, varmt rekomenderas!
Maria
2006-05-16Tyckte att 2 msk spiskummin lät mycket, tog istället 2msk tomatpure och 1 tsk spiskummin och det blev helt ok
Ann-christin
2005-01-02Jag blandade i 3 st äpplen och lät det fräsa med löken i stekpannan. Mycket gott.
Lena
2004-10-07