Polentaöverbakad köttfärsgratäng | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Polentaöverbakad köttfärsgratäng

Smakrik och värmande köttfärsgratäng med fint komponerade smaker av oregano, rödvin och salvia. Den polentaöverbakade gratängen smakar som bäst med en krispig grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna.
  2. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs köttfärsen tills den blir smulig. Tillsätt lök och paprika och låt fräsa med några minuter. Häll över tomater, vin och kryddor. Låt puttra ca 15 min.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Koka upp buljongen i en stor kastrull. Tillsätt polentan och låt sjuda 5-6 min under omrörning till en tjock gröt. Strimla tomaterna och blanda i polentan.
  5. Häll köttfärsröran i en lätt smord ugnssäker form. Bre polentan över och strö på riven ost. Gratinera ca 15 min.
  6. Servera med en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 paprikor gärna i olika färger
  • 1 msk olja
  • 800 g köttfärs
  • 1 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 1 dl rödvin
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salvia
  • 2 tsk oregano
  • 1 1/2 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 3 dl polenta
  • 15 inlagda soltorkade tomater
  • 3 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan