Polentaöverbakad köttfärsgratäng

Betyg 3.1 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Polentaöverbakad köttfärsgratäng

Smakrik och värmande köttfärsgratäng med fint komponerade smaker av oregano, rödvin och salvia. Den polentaöverbakade gratängen smakar som bäst med en krispig grönsallad.

Polentaöverbakad köttfärsgratäng

Ingredienser

8 portioner
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 paprikor gärna i olika färger
1 msk olja
800 g köttfärs
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 dl rödvin
2 tsk salt
2 tsk socker
1 tsk svartpeppar
1 tsk salvia
2 tsk oregano
1 1/2 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
3 dl polenta
15 inlagda soltorkade tomater
3 dl riven ost

Gör så här

00:15:00
00:05:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Följ anvisningarna för polentan från dess egen förpackning. Följer man dessa anvisningar blir den rinnig och man får en mjölig gryta. =(

Karin

2007-01-20

Testa liknande recept

Keftedes
Betyg 2.9 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tomatbakad färs med citron och vitlök
Betyg 4.1 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lasagne bolognese
Betyg 4.7 av 5.109 personer har röstat
Receptet har 23 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Köttfärs- och zucchinigratäng
Betyg 4.4 av 5.141 personer har röstat
Receptet har 49 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hel grillad ryggbiff
Betyg 3.1 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Cottage pie
Betyg 3.2 av 5.113 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad