Polentaöverbakad köttfärsgratäng

Smakrik och värmande köttfärsgratäng med fint komponerade smaker av oregano, rödvin och salvia. Den polentaöverbakade gratängen smakar som bäst med en krispig grönsallad.

Ingredienser
8 portioner
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 paprikor gärna i olika färger
1 msk olja
800 g köttfärs
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 dl rödvin
2 tsk salt
2 tsk socker
1 tsk svartpeppar
1 tsk salvia
2 tsk oregano
1 1/2 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
3 dl polenta
15 inlagda soltorkade tomater
3 dl riven ost
Gör så här
00:15:00
00:05:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Följ anvisningarna för polentan från dess egen förpackning. Följer man dessa anvisningar blir den rinnig och man får en mjölig gryta. =(
Karin
2007-01-20