Polentaöverbakad köttfärsgratäng

9
1
Polentaöverbakad köttfärsgratäng

Smakrik och värmande köttfärsgratäng med fint komponerade smaker av oregano, rödvin och salvia. Den polentaöverbakade gratängen smakar som bäst med en krispig grönsallad.

Polentaöverbakad köttfärsgratäng

Ingredienser

8 portioner
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 paprikor gärna i olika färger
1 msk olja
800 g köttfärs
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 dl rödvin
2 tsk salt
2 tsk socker
1 tsk svartpeppar
1 tsk salvia
2 tsk oregano
1 1/2 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
3 dl polenta
15 inlagda soltorkade tomater
3 dl riven ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Karin

2007-01-20

Följ anvisningarna för polentan från dess egen förpackning. Följer man dessa anvisningar blir den rinnig och man får en mjölig gryta. =(