Polentaöverbakad köttfärsgratäng

Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
1
Polentaöverbakad köttfärsgratäng

Smakrik och värmande köttfärsgratäng med fint komponerade smaker av oregano, rödvin och salvia. Den polentaöverbakade gratängen smakar som bäst med en krispig grönsallad.

Polentaöverbakad köttfärsgratäng

Ingredienser

8 portioner
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 paprikor gärna i olika färger
1 msk olja
800 g köttfärs
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 dl rödvin
2 tsk salt
2 tsk socker
1 tsk svartpeppar
1 tsk salvia
2 tsk oregano
1 1/2 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
3 dl polenta
15 inlagda soltorkade tomater
3 dl riven ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Följ anvisningarna för polentan från dess egen förpackning. Följer man dessa anvisningar blir den rinnig och man får en mjölig gryta. =(

Karin

2007-01-20

Testa liknande recept

Keftedes
Betyg 2.9 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatbakad färs med citron och vitlök
Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fetaost- och polentafylld paprika
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hel grillad ryggbiff
Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cottage pie
Betyg 3.3 av 5.
112 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paprika- och köttfärsgratäng
Betyg 3 av 5.
63 personer har röstat
Under 45 min att tillaga