Smakrik och värmande köttfärsgratäng med fint komponerade smaker av oregano, rödvin och salvia. Den polentaöverbakade gratängen smakar som bäst med en krispig grönsallad.
Ingredienser
8 portioner
2
gula lökar
4
vitlöksklyftor
3
paprikor gärna i olika färger
1
msk
olja
800
g
köttfärs
1
förp passerade tomater (à 500 g)
1
dl
rödvin
2
tsk
salt
2
tsk
socker
1
tsk
svartpeppar
1
tsk
salvia
2
tsk
oregano
1 1/2
l
grönsaksbuljong (tärning + vatten)
3
dl
polenta
15
inlagda soltorkade tomater
3
dl
riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
9
1 st
Kommentar
Karin
2007-01-20
Följ anvisningarna för polentan från dess egen förpackning. Följer man dessa anvisningar blir den rinnig och man får en mjölig gryta. =(
Kommentar
Karin
2007-01-20Följ anvisningarna för polentan från dess egen förpackning. Följer man dessa anvisningar blir den rinnig och man får en mjölig gryta. =(