Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärs- och broccoligratäng

Köttfärs- och broccoligratäng är en trevlig vardagsrätt som passar hela familjen. Köttfärsen och broccolin ger du smak av tomat, ost, oregano och lite chilipeppar för hettans skull, sedan ”skjuts in i ugnen” och gratängen är klar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Ansa och skär broccolin i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 2-3 min eller följ anvisningen på förpackningen. Låt broccolin rinna av och lägg den i en ugnssäker form.
  3. Stek köttfärsen i oljan tills den blivit smulig och fått färg. Krydda med salt, oregano samt chilipeppar.
  4. Fördela färsen över broccolin. Häll på de krossade tomaterna och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 min.
  5. Servera gratängen med bröd och en blandad sallad.

För alla

Gratängen innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: Ersätt osten med sojabaserad ost tex cheddar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk eller djupfryst broccoli
  • 500 g köttfärs
  • 1 förpackning krossad tomat (à 500 g)
  • 2 dl riven, lagrad ost
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk oregano
  • 1 krm chilipeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2026 kJ / 484 kCal
Fett: 16,5 g
Läs mer om näringsvärden