Köttfärs- och broccoligratäng
Köttfärs- och broccoligratäng är en trevlig vardagsrätt som passar hela familjen. Köttfärsen och broccolin ger du smak av tomat, ost, oregano och lite chilipeppar för hettans skull, sedan ”skjuts in i ugnen” och gratängen är klar!
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk eller djupfryst broccoli
500 g köttfärs
1 förpackning krossad tomat (à 500 g)
2 dl riven, lagrad ost
1 msk olja
1 tsk salt
1 - 2 tsk oregano
1 krm chilipeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1670 KJ / 398 kCal
Fett28 g
Salt2.3 g
Kolhydrater6 g
Protein31 g
Kommentarer
Lite för rinnande och mild i smaken i mitt tycke. Men, jag gillar varianten att kunna ha allt i ett.
Petra
2024-11-07Supergott, men gjorde en hel del ändringar, både av tips i kommentarerna, men även av vad som behövde användas hemma. Endast 390g krossade tomater+ 2 dl creme fraiche. Tog hälften broccoli och hälften blomkål. Mums! Sedan även lök, paprika och svamp som finhackades+vitlök. Kokte ca 5 dl pasta och lade ovanpå broccoli och blomkål. Lade även i majs. Och skivade tomater ovanpå de krossade tomaterna. Sist ost. Görs gärna flera gånger!
Katrine
2024-05-14Helt ok vardagsmiddag! Körde viltfärs och kalvfond och ersatte oregano med timjan. Blandade ut de krossade tomaterna med en skvätt grädde, en rejäl dos chiliflakes, svartpeppar och vitlök.
Carola
2024-05-13