Köttfärs- och zucchinigratäng
Mättande köttfärs- och zucchinigratäng som du tillagar på mindre än 45 minuter. Ingredienser som basilika, squash, nötfärs, tomater och sambal oelek ger denna gratäng en fyllig och god smak.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2000
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 msk olja
500 g köttfärs (gärna ICAs nötfärs 12%)
1/2 dl hackad färsk basilika eller 3 tsk torkad (för 4 port)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 köttbuljongtärning
1 tsk sambal oelek
2 zucchinis (2 zucchinis motsvarar ca 600 g)
olja
2 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1956 KJ / 466 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater12 g
Protein31 g
Kommentarer
Enkelt och mycket god Lagom konsistens inte fö vattnig som en del upplevt den Hyvlade zucchinin runt minskade saltmängden 1/2 tsk räckte och hade lite extra ost.
Cecilia
2024-11-25Blev riktigt bra, men oj vad mycket vätska det kom ur zucchinin, fick hälla av till och med. Men alla tyckte om det.
Kjell
2024-09-25Supergott!
Kajsa
2024-09-04