Marockansk morotssallad

18
1
Marockansk morotssallad

Vad sägs om en magiskt god sallad gjord på ugnsrostade morötter och en kryddblandning med vitlök, koriander, spiskummin och harissa? Tänk på att ta ut morötterna i tid så att de behåller sin spänst. Ett enkelt trick är att kyla ner dem direkt efter ugnen i kallt vatten eller is så avstannar tillagningen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Marockansk morotssallad

Ingredienser

4 portioner
1 kg
små knippmorötter
2 msk
olivolja
3
vitlöksklyftor
2 dl
hackad koriander
1 msk
färskpressad citronjuice
2 tsk
malen spiskummin
1/2 - 1 msk
harissa
1 tsk
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per port på 4 port.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Jessica

2018-08-19

Supergott! Jag hade inga knick morötter så jag tog vanliga ekologiska morötter. Jag gjorde samtidigt lite grillad vitkål och allt fick smaka lite av den fantastiskt goda dressingen. Det här kommer jag göra många gånger, speciellt dressingen för den passar med massor med olika grönsaker.

Näringsvärde per portion

Energi 670 KJ / 167 kCal
Fett 7 g
Salt 1.99 g
Kolhydrater 19 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept