Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Marockansk morotssallad

Vad sägs om en magiskt god sallad gjord på ugnsrostade morötter och en kryddblandning med vitlök, koriander, spiskummin och harissa? Tänk på att ta ut morötterna i tid så att de behåller sin spänst. Ett enkelt trick är att kyla ner dem direkt efter ugnen i kallt vatten eller is så avstannar tillagningen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tvätta morötterna. Lägg morötterna på en plåt. Ringla över olivoljan.
  3. Ställ in i mitten av ugnen 
ca 15 minuter tills de får lite färg och är mjuka. Låt svalna.
  4. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, koriander, citronjuice och kryddor.
  5. Skär morötterna i mindre bitar och blanda med kryddblandningen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per port på 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg små knippmorötter
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl hackad koriander
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1/2 - 1 msk harissa
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 670 kJ / 167 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer