Marockansk morotssallad

21
2
Marockansk morotssallad

Vad sägs om en magiskt god sallad gjord på ugnsrostade morötter och en kryddblandning med vitlök, koriander, spiskummin och harissa? Tänk på att ta ut morötterna i tid så att de behåller sin spänst. Ett enkelt trick är att kyla ner dem direkt efter ugnen i kallt vatten eller is så avstannar tillagningen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Marockansk morotssallad

Ingredienser

4 portioner
1 kg små knippmorötter
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
2 dl hackad koriander
1 msk färskpressad citronjuice
2 tsk malen spiskummin
1/2 - 1 msk harissa
1 tsk salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per port på 4 port.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Per

2022-06-17

Ang.kommentaren om att avstanna tillagningen på morötterna När man rostar morötter, då kan man inte skölja dom i vatten Verkar helkorkat, eftersom då sköljer man bort alla smaker och olivolja.

Jessica

2018-08-19

Supergott! Jag hade inga knick morötter så jag tog vanliga ekologiska morötter. Jag gjorde samtidigt lite grillad vitkål och allt fick smaka lite av den fantastiskt goda dressingen. Det här kommer jag göra många gånger, speciellt dressingen för den passar med massor med olika grönsaker.

Näringsvärde per portion

Energi 670 KJ / 167 kCal
Fett 7 g
Salt 1.99 g
Kolhydrater 19 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden