Pappardelle med grönkål och kantareller

Genom att välja en snygg pastasort som pappardelle blir den enklaste vardagspasta genast lite tjusigare. Kantareller och grönkål som först får fräsa i smör och sedan gosa in sig i krämig grädde blir en utmärkt följeslagare. Toppa med valnötter och maten är klar!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2387 KJ / 570 kCal
Fett33 g
Salt0.1 g
Kolhydrater53 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
11 stBlev gott med en del ytterligare smaksättningar i såsen :)
Marielle
Magiskt gott och riktigt enkelt!! Vi blandar olika svampar beroende vad som finns hemma. Brukar även ha i en vitlöksklyfta och toppar med parmesan, riktigt gott!
Kristin
Jättegott! Funkar även fint med annan svamp :)
Erica
Fantastiskt gott, kommer lagas igen snart! Vi tog hälften champinjoner och hälften trattkantareller. Valnötterna blev rostade pinjenötter istället.
Lars
Enkelt och gott! Vi lade till knaperstekt pancetta, för att vi råkade ha det hemma, men det hade nog varit lika gott utan det.
Anna
Gott och ganska enkelt att laga! Har testat med både kantareller och champinjoner, har man kantareller blir smaken något "vassare". Vi tog i lite torkade trattkantarellspulver när vi testade med champinjoner för att få mer smak. Gillas starkt! Valnötterna är något överflödiga enligt min smak.
Emma
Jättegott! Jag tog 50% kantareller och 50% skogschampinjoner.
Helen
Jättegott! Hade dock i lite vitlök och kantarellfond också för att få lite mer smak
Cecilia
Mycket god pastarätt! Dessutom lätt att göra, det här receptet kommer göras igen:)
Moa
Väldigt gott och enkelt, dock trodde jag att det skulle bli lite krämigare. Vi kommer säkert äta det flera gånger :-)
Agnieszka