Pappardelle med grönkål och kantareller

Betyg 4 av 5.152 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Pappardelle med grönkål och kantareller

Genom att välja en snygg pastasort som pappardelle blir den enklaste vardagspasta genast lite tjusigare. Kantareller och grönkål som först får fräsa i smör och sedan gosa in sig i krämig grädde blir en utmärkt följeslagare. Toppa med valnötter och maten är klar!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Pappardelle med grönkål och kantareller

Ingredienser

4 portioner
250 g pappardelle pasta
300 g färska kantareller (eller annan svamp)
2 msk smör
1 finhackad rödlök
100 g strimlad grönkål
2 dl vispgrädde
salt
peppar

Till servering

1 dl hackade valnötter
Västerbottensost

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Blev gott med en del ytterligare smaksättningar i såsen :)

    Marielle

  • Magiskt gott och riktigt enkelt!! Vi blandar olika svampar beroende vad som finns hemma. Brukar även ha i en vitlöksklyfta och toppar med parmesan, riktigt gott!

    Kristin

  • Jättegott! Funkar även fint med annan svamp :)

    Erica

  • Fantastiskt gott, kommer lagas igen snart! Vi tog hälften champinjoner och hälften trattkantareller. Valnötterna blev rostade pinjenötter istället.

    Lars

  • Enkelt och gott! Vi lade till knaperstekt pancetta, för att vi råkade ha det hemma, men det hade nog varit lika gott utan det.

    Anna

  • Gott och ganska enkelt att laga! Har testat med både kantareller och champinjoner, har man kantareller blir smaken något "vassare". Vi tog i lite torkade trattkantarellspulver när vi testade med champinjoner för att få mer smak. Gillas starkt! Valnötterna är något överflödiga enligt min smak.

    Emma

  • Jättegott! Jag tog 50% kantareller och 50% skogschampinjoner.

    Helen

  • Jättegott! Hade dock i lite vitlök och kantarellfond också för att få lite mer smak

    Cecilia

  • Mycket god pastarätt! Dessutom lätt att göra, det här receptet kommer göras igen:)

    Moa

  • Väldigt gott och enkelt, dock trodde jag att det skulle bli lite krämigare. Vi kommer säkert äta det flera gånger :-)

    Agnieszka

Näringsvärde per portion

Energi2387 KJ / 570 kCal
Fett33 g
Salt0.1 g
Kolhydrater53 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kantarellpaj
    Betyg 4.4 av 5.401 personer har röstat
    Receptet har 73 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kantarellpaj med bacon och rucola
    Betyg 4.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörstekta kantareller
    Betyg 4.5 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Färsk pasta med portvinssvamp
    Betyg 4.1 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sotat laxcarpaccio med höstprimörer
    Betyg 2.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad