Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Papaya- och grapesallad med parmaskinka

Papaya- och grapesallad med parmaskinka är en härlig fräsch sallad som gör sig extra bra en varm sommardag. Blanda grapefrukt, papaya, avokado och majs med en dressing av vinäger, olja och salladskrydda och garnera med citronmeliss och parmaskinka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela grapefrukten mitt itu. Gröp ur fruktköttet och skär det i små tärningar.
  2. Skala och dela papayan och avokadon och ta bort kärnorna och kärnan. Skär papayan och avokadon i små tärningar.
  3. Blanda frukttärningarna med majsen. Fyll salladen i grapefrukthalvorna.
  4. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Garnera med rosor av parmaskinkan och citronmelissblad. Servera med kuvertbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 grapefrukter (gärna blodgrape)
  • 1 papaya
  • 1 avokado
  • 1 dl majskorn (från burk)
  • 8 skivor parmaskinka
Dressing
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk vatten
  • 2 msk olja
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 msk hackad citronmeliss
Garnering
  • citronmelissblad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer