Äppelgelé med citronmeliss

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
2
Äppelgelé med citronmeliss

Ett smarrigt recept på en fräsch gelé med smak av äpple och citronmeliss. Servera den härliga äppelgelén som tillbehör till kött eller tillsammans med kex eller annat tilltugg.

Äppelgelé med citronmeliss

Ingredienser

1 liter
1 kg syrliga, knappt mogna äpplen
5 dl vatten
9 dl socker /liter avrunnen saft
1 dl citronmelissblad

Gör så här

Bra att veta om att koka gelé.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

OCH...om äpplena är för mogna så kommer inte receptet att gela sig. Vilket du inte märker förrän du har låtit burkarna svalna av. Ta då och kok om din gelé och tillsätt pektin som du köper i affär, gelatin funkar också.

Magnus

2006-11-18

Om man inte vill slösa fruktkött (pektinet sitter mestadels i skalen på äpplena) så kan du koka skrutt och äppelskal. Så drar du nytta av resterna när du exempelvis gjort en äppelkaka.

Magnus

2006-11-18

Testa liknande recept

Smaksatt äppelgelé
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rönnbärsgelé
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb äppelmarmelad med pistagenötter
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt salt sill med punschgelé
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelmarmelad på vanligt sätt
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppelcurd
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga