Äppelgelé med citronmeliss

1
2
Äppelgelé med citronmeliss

Ett smarrigt recept på en fräsch gelé med smak av äpple och citronmeliss. Servera den härliga äppelgelén som tillbehör till kött eller tillsammans med kex eller annat tilltugg.

Äppelgelé med citronmeliss

Ingredienser

1 l
1 kg syrliga, knappt mogna äpplen
5 dl vatten
9 dl socker /liter avrunnen saft
1 dl citronmelissblad

Gör så här

Tips

Har du inte så mycket frukt går det bra att halvera satsen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Magnus

2006-11-18

OCH...om äpplena är för mogna så kommer inte receptet att gela sig. Vilket du inte märker förrän du har låtit burkarna svalna av. Ta då och kok om din gelé och tillsätt pektin som du köper i affär, gelatin funkar också.

Magnus

2006-11-18

Om man inte vill slösa fruktkött (pektinet sitter mestadels i skalen på äpplena) så kan du koka skrutt och äppelskal. Så drar du nytta av resterna när du exempelvis gjort en äppelkaka.