Papardelle med grönkålspesto

Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Papardelle med grönkålspesto

Grönkål är en värdig utmanare i pestoligan. Denna kraftiga kålsort är inte bara ovanligt näringsrik, den är också en bra smakkompis till basilika och vitlök. Servera med pumpa- och sötpotatispuckar och papardelle.

Papardelle med grönkålspesto

Ingredienser

4 portioner

Pesto

1 vitlöksklyfta
125 g hackad grönkål
1 kruka basilika
1 dl solroskärnor
3 msk olivolja
1 dl vatten
salt
svartpeppar

Pasta

1 morot
1 grön zucchini
4 port pasta (gärna papardelle)

Vegobiffar

2 förp vegobiffar (à 180 g, gärna pumpa- och sötpotatispuckar)
1 msk olivolja

Gör så här

00:01:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2769 KJ / 662 kCal
Fett28 g
Salt0.93 g
Kolhydrater80 g
Protein18 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pasta med grönkålspesto
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad