Strömming med provensalsk potatis och rostat vitlökssmör

1
0
Strömming med provensalsk potatis och rostat vitlökssmör

En trevlig sommarmiddag får du genom att kombinera denna timjanskryddade, helgrillade strömming tillsammans med en potatissallad à la Provence med tomater och basilika. Med det rostade vitlökssmöret som tillbehör blir middagen fulländad.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Strömming med provensalsk potatis och rostat vitlökssmör

Ingredienser

4 portioner

Potatisallad

600 g färskpotatis
1 msk olivolja
1 tsk salt till potatisen
2 krm peppar till potatisen
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
4 salladslökar
4 sardellfiléer i olja
1 dl gröna oliver
1/2 kruka basilika
2 msk olivolja gärna med citronsmak
1 tsk salt
2 krm peppar

Vitlökssmör

4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
100 g rumsvarmt smör
2 krm salt
1 krm peppar

Strömming

1 kg hel urtagen strömming utan huvud eller strömmingsfiléer (1 kg hel strömming motsvarar 600 g filéer)
olivolja till pensling
3 msk repad, finhackad timjan
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
repad timjan till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Låt fisken som ska grillas ligga framme ca 20 minuter så att den blir rumstempererad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer