Strömming med provensalsk potatis och rostat vitlökssmör
En trevlig sommarmiddag får du genom att kombinera denna timjanskryddade, helgrillade strömming tillsammans med en potatissallad à la Provence med tomater och basilika. Med det rostade vitlökssmöret som tillbehör blir middagen fulländad.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
Ingredienser
4 portioner
Potatisallad
600 g färskpotatis
1 msk olivolja
1 tsk salt till potatisen
2 krm peppar till potatisen
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
4 salladslökar
4 sardellfiléer i olja
1 dl gröna oliver
1/2 kruka basilika
2 msk olivolja gärna med citronsmak
1 tsk salt
2 krm peppar
Vitlökssmör
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
100 g rumsvarmt smör
2 krm salt
1 krm peppar
Strömming
1 kg hel urtagen strömming utan huvud eller strömmingsfiléer (1 kg hel strömming motsvarar 600 g filéer)
olivolja till pensling
3 msk repad, finhackad timjan
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
repad timjan till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer