Strömming med provensalsk potatis och rostat vitlökssmör

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Strömming med provensalsk potatis och rostat vitlökssmör

En trevlig sommarmiddag får du genom att kombinera denna timjanskryddade, helgrillade strömming tillsammans med en potatissallad à la Provence med tomater och basilika. Med det rostade vitlökssmöret som tillbehör blir middagen fulländad.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Strömming med provensalsk potatis och rostat vitlökssmör

Ingredienser

4 portioner

Potatisallad

600 g  färskpotatis
1 msk  olivolja
1 tsk  salt till potatisen
2 krm  peppar till potatisen
1   ask körsbärstomater (à 250 g)
4   salladslökar
4   sardellfiléer i olja
1 dl  gröna oliver
1/2   kruka basilika
2 msk  olivolja gärna med citronsmak
1 tsk  salt
2 krm  peppar

Vitlökssmör

4   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
100 g  rumsvarmt smör
2 krm  salt
1 krm  peppar

Strömming

1 kg  hel urtagen strömming utan huvud eller strömmingsfiléer (1 kg hel strömming motsvarar 600 g filéer)
olivolja till pensling
3 msk  repad, finhackad timjan
1 tsk  salt
2 krm  vitpeppar
repad timjan till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Låt fisken som ska grillas ligga framme ca 20 minuter så att den blir rumstempererad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sotare med färskpotatis
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sotare med citronolja
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sesamströmming med korianderyoghurt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Surströmmingsklämma
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt strömming med morotssallad
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sotare med ansjovispotatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga