Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Panzanella

Sommarlunch eller en smakfull och vacker förrätt. I Panzanella samsas grönsaker som är rika på både färg och smak - rostad paprika, tomat, rödlök och oliver.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C, grill.
  2. Kärna ur paprikorna och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna på ugnspappret och placera det under grillelementet i 5-10 minuter tills paprikaskalen börjar bli svarta. Lägg klyftorna i en skål och sätt lite aluminiumfolie över.
  3. Skär brödet i tunna skivor och lägg det i en annan skål. Häll över vinäger och krama in med rena händer. Låt stå i 15 minuter.
  4. Skala och grovhacka vitlöksklyftan. Mosa vitlöken med sidan av knivbladet med lite flingsalt till en pasta, eller pressa vitlöken. Blanda det med brödet.
  5. Skala paprikorna och skär i bitar. Skär tomaterna i grova bitar. Skala och strimla rödlöken. Plocka bladen från basilikan.
  6. Blanda grönsaker, lök och basilika med brödet. Salta och peppra. Droppa god olivolja över vid serveringen.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein, ägg och gluten, om man använder passande bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paprikor i olika färger
  • 1 ciabattabröd
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 tomater
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 kruka basilika
  • 20 svarta oliver
  • olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 830 kJ / 200 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden