Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Hallonsås

Här är ett busenkelt och supergott recept på hallonsås som tar en kvart att göra. Allt du behöver är frysta hallon, socker och vatten. Den lena och söta hallonsåsen passar ypperligt till glass eller chokladkaka.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg hallonen i en mixer. Tillsätt vatten och socker. Mixa till en puré. Passera den genom en sil.

    OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g frysta hallon
  • 3 msk vatten
  • 2 msk strösocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?