Hallonsås

Här är ett busenkelt och supergott recept på hallonsås som tar en kvart att göra. Allt du behöver är frysta hallon, socker och vatten. Den lena och söta hallonsåsen passar ypperligt till glass eller chokladkaka.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1999

Ingredienser
4 portioner
250 g frysta hallon
3 msk vatten
2 msk strösocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Var väldigt svårt med frysta hallon skulle varit mycket bättre med tinade eller färska!
Susann
2020-11-29