Hallonsås
Här är ett busenkelt och supergott recept på hallonsås som tar en kvart att göra. Allt du behöver är frysta hallon, socker och vatten. Den lena och söta hallonsåsen passar ypperligt till glass eller chokladkaka.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1999
Ingredienser
4 portioner
250 g frysta hallon
3 msk vatten
2 msk strösocker
Gör så här
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Koka utländska frysta hallon 1 minut för att inaktivera livsmedelsburna virus. Bär kan vara förorenade med norovirus och hepatit A-virus (HAV). Båda är mycket smittsamma virus och bibehåller sin förmåga att infektera förhållandevis länge på bär, även vid frysning. 16 apr. 2021 (Källa: Livsmedelsverket)
Marianne
2024-03-29Var väldigt svårt med frysta hallon skulle varit mycket bättre med tinade eller färska!
Susann
2020-11-29