Hallonsås

Betyg 3 av 5.
93 personer har röstat
2
Hallonsås

Här är ett busenkelt och supergott recept på hallonsås som tar en kvart att göra. Allt du behöver är frysta hallon, socker och vatten. Den lena och söta hallonsåsen passar ypperligt till glass eller chokladkaka.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1999

Hallonsås

Ingredienser

4 portioner
250 g frysta hallon
3 msk vatten
2 msk strösocker

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
93 personer har röstat

Kommentarer

Koka utländska frysta hallon 1 minut för att inaktivera livsmedelsburna virus. Bär kan vara förorenade med norovirus och hepatit A-virus (HAV). Båda är mycket smittsamma virus och bibehåller sin förmåga att infektera förhållandevis länge på bär, även vid frysning. 16 apr. 2021 (Källa: Livsmedelsverket)

Marianne

2024-03-29

Var väldigt svårt med frysta hallon skulle varit mycket bättre med tinade eller färska!

Susann

2020-11-29

Testa liknande recept

Hallon- och chilisås
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransparfait med hallonsås
Betyg 3.9 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tryffel på hallonspegel
Betyg 2.7 av 5.
35 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Halloncurd
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stracciatella och hallonhjärtan med hallonsås
Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonkola
Betyg 3.7 av 5.
102 personer har röstat
Under 60 min att tillaga