Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Engelska scones

Engelska scones är en riktig klassiker och med det här receptet bakar du härliga och smarriga scones med bland annat choklad och vispgrädde! Fabulöst och fantastiskt gott! Perfekt att lyxa till helgfrukosten med.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Nyp ihop mjöl, salt, bakpulver och choklad eller russin med smöret.
  3. Tillsätt grädden och knåda snabbt ihop till en smidig deg.
  4. Platta ut degen till en 2 cm tjock platta och ta ut portionsstora rundlar med hjälp av mått eller glas.
  5. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Pensla dem med grädde.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, tills de fått fin färg. Servera nybakta. Pudra ev över florsocker.

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: ersätt smör och grädde med laktosfria produkter. Välj ren mörk choklad av god kvalitet.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Välj ren mörk choklad av god kvalitet.

Ingredienser

Portioner: 6 st
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl hackad, mörk choklad eller russin
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk vispgrädde till pensling
  • ev florsocker att pudra över
Lägg till i inköpslistan