Engelska scones
Engelska scones är en riktig klassiker och med det här receptet bakar du härliga och smarriga scones med bland annat choklad och vispgrädde! Fabulöst och fantastiskt gott! Perfekt att lyxa till helgfrukosten med.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011
Ingredienser
6 st
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 dl hackad, mörk choklad eller russin
50 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk vispgrädde till pensling
ev florsocker att pudra över
För alla
Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: ersätt smör och grädde med laktosfria produkter. Välj ren mörk choklad av god kvalitet.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Välj ren mörk choklad av god kvalitet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man byta ut grädden till något annat?
Ellen
2023-12-201 tsk salt är för mycket det räcker med en halv tsk
Per
2023-11-26Använder du saltat smör, uteslut saltet annars för salta. Gör små scones ca 5 cm diameter så reser de sig fint och knåda inte degen för länge då blir de kompakta. Byt ev grädde mot gräddfil och addera 1/2 tsk bikarbonat till bakpulvret. Riktigt goda med grädde och färska bär.
Gertrud
2023-02-12