Jordgubbsmuffins med jordgubbsfrosting | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Jordgubbsmuffins med jordgubbsfrosting

Sommarens sötaste muffins toppar du med ljusrosa jordgubbsfrosting. Bjud nära och kära på en kärleksfull hyllning till sommarens godaste bär. Servera med en härlig hemmagjord saft så är fikat komplett!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 stora portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Muffins: Smält smöret.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sikta ner i smeten.
  6. Skölj jordgubbarna och skär i små bitar och blanda ner dem i smeten.
  7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten jämt i dem.
  8. Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna (provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den).
  9. Låt svalna helt och spritsa med frosting innan servering.
  10. Frosting: Vispa smör, siktat florsocker och jordgubbspulver poröst.
  11. Vispa ner färskosten och citronsaften.
  12. Rör ner jordgubbssylten.
  13. Spritsa eller bred frostingen på muffisarna.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Välj mjölkproteinfri färskost.

Recept och bild från Dansukker.

Tips

Ursprungsreceptet på 16 stora muffins passar även för 24 små muffins.

Ingredienser

Portioner: 16 stora
Muffins
  • 200 g smält smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • skalet av 1 citron (gärna ekologisk)
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl färska jordgubbar i bitar
Frosting
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 5 dl siktat florsocker
  • 2 msk jordgubbspulver (finns i välsorterade butiker)
  • 300 g färskost
  • saft från 1/2 citron
  • 3 msk jordgubbssylt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2065 kJ / 494 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept