Jordgubbsmuffins med jordgubbsfrosting

9
0
Jordgubbsmuffins med jordgubbsfrosting

Sommarens sötaste muffins toppar du med ljusrosa jordgubbsfrosting. Bjud nära och kära på en kärleksfull hyllning till sommarens godaste bär. Servera med en härlig hemmagjord saft så är fikat komplett!

Skriv ut
Jordgubbsmuffins med jordgubbsfrosting

Ingredienser

16 stora

Muffins

200 g
smält smör
4
ägg
3 dl
strösocker
2 msk
vaniljsocker
2 dl
mjölk
skalet av 1
citron (gärna ekologisk)
6 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
1
nypa salt
1 dl
färska jordgubbar i bitar

Frosting

200 g
rumsvarmt smör
5 dl
siktat florsocker
2 msk
jordgubbspulver (finns i välsorterade butiker)
300 g
färskost
saft från 1/2
citron
3 msk
jordgubbssylt

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Välj mjölkproteinfri färskost.Recept och bild från Dansukker.

Gör så här

Tips

Ursprungsreceptet på 16 stora muffins passar även för 24 små muffins.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2065 KJ / 494 kCal
Fett 28 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 55 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept