Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sparris- och svampfräs

Fräst sparris och svamp tillsammans med pinjenötter och vitlök är ett festligt tillbehör till övrig mat. Sparrisarna och svampen, som tar smak av övriga ingredienser när de fräses, blir ännu mer smakfyllda när de vilar över natten i kylskåp.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Spola hastigt sparrisen i hett vatten och skär den i mindre bitar. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna.
  2. Dela svampen. Hetta upp olja i en panna. Fräs svampen med vitlöken till fin färg.
  3. Lägg i sparris och pinjenötter. Fräs någon minut. Tillsätt sojasås och socker. Salta och peppra lätt. Lägg över i en ugnssäker form. Låt svalna i kylen. Täck med plastfolie.
  4. Nyårsafton/festtillfälle: Sätt ugnen på 175°C.
  5. Värm sparris- och svampfräset 15 minuter i ugnen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g fryst sparris
  • 1 påse pinjenötter (à 35 g)
  • 150 g shiitakesvamp (alt t ex ostronskivling, skogschampinjoner eller portabella)
  • 1 msk olja
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 msk sojasås
  • 1/2 krm socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?