Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pannkakor med sockerstekta äpplen och crème fraiche

Vill du ha ett nytt förslag på hur du kan servera pannkakor? Testa detta pannkaksrecept med sockerstekta äpplen med kanel och crème fraiche - krispigt, sött och gott till de mjuka pannkakorna.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär äpplena i klyftor. Hetta upp en stekpanna med smöret och bryn äppelklyftorna.
  2. Strö över socker och kanel. Fräs äppelklyftorna i sockerblandningen.
  3. Tillsätt citronjuice och låt småputtra ett par minuter tills vätskan i pannan börjat få en sirapsliknande konsistens.
  4. Gör Pannkakssmet och stek pannkakorna. Lägg upp och skeda över äpplena. Klicka på crème friache.

För alla

Följ För alla-tipsen på pannkaksreceptet.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 äpplen
  • 2 msk smör
  • 1/2 dl socker
  • 2 krm kanel
  • 1 tsk citronjuice
  • 1 sats pannkakssmet (se länk nedan)
  • 1 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan