Äppelpannkaka

Riv ner äpple av höstens äppelskörd i pannkakssmeten. Krydda med kanel och kardemumma så får du den godaste dessert-pannkakan. Toppa med vispgrädde och citronmeliss.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Ingredienser
ca 6 st
2 dl mjölk (3%)
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 krm salt
1 krm malen kardemumma
1 krm malen kanel
1 dl rivet äpple
3 - 5 msk smör
Topping
2 dl vispgrädde
1/2 dl finhackad citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1212 KJ / 290 kCal
Fett25 g
Salt0.56 g
Kolhydrater12 g
Protein4 g
Kommentarer
Jättegott! Dock stämmer inte mängden alls. Jag tog 3dl mjölk, 2 ägg och 1 1/2 dl mjöl och det blev 5st i normalstor panna. Åt med sirap, var kanon!
Madeleine
2020-10-10Båda barnen älskade dem. Hade inte i kardemumma och serverade dem som middag ihop med ett fruktfat.
Theres
2020-01-29