Äppelpannkaka

19
2
Äppelpannkaka

Riv ner äpple av höstens äppelskörd i pannkakssmeten. Krydda med kanel och kardemumma så får du den godaste dessert-pannkakan. Toppa med vispgrädde och citronmeliss.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Äppelpannkaka

Ingredienser

ca 6 st
2 dl mjölk (3%)
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 krm salt
1 krm malen kardemumma
1 krm malen kanel
1 dl rivet äpple
3 - 5 msk smör

Topping

2 dl vispgrädde
1/2 dl finhackad citronmeliss

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett/olja och byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Madeleine

2020-10-10

Jättegott! Dock stämmer inte mängden alls. Jag tog 3dl mjölk, 2 ägg och 1 1/2 dl mjöl och det blev 5st i normalstor panna. Åt med sirap, var kanon!

Theres

2020-01-29

Båda barnen älskade dem. Hade inte i kardemumma och serverade dem som middag ihop med ett fruktfat.

Näringsvärde per portion

Energi 1212 KJ / 290 kCal
Fett 25 g
Salt 0.56 g
Kolhydrater 12 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden