UNDER 30 MIN | Enkel

Äppelpannkaka

Riv ner äpple av höstens äppelskörd i pannkakssmeten. Krydda med kanel och kardemumma så får du den godaste dessert-pannkakan. Toppa med vispgrädde och citronmeliss.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop mjölk och ägg. Tillsätt mjöl, salt, kardemumma och kanel. Vispa till en slät smet. Tillsätt det rivna äpplet.
  2. Hetta upp en stekpanna (ca 20 cm i diameter) med 1/2 msk smör (för ca 6 st). Häll i 3/4 dl smet och stek på medelvärme. När ytan stelnat är det dags att vända pannkakan. Stek ytterligare någon minut.
  3. Topping: Vispa grädden fluffig med elvisp.  
  4. Toppa pannkakorna med grädde och citronmeliss.  

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett/olja och byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: ca 6 st
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 krm malen kanel
  • 1 dl rivet äpple
  • 3 - 5 msk smör
Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl finhackad citronmeliss

Näringsvärde
Per portion

Energi 1212 kJ / 290 kCal