Äppelpannkaka

Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
2
Äppelpannkaka

Riv ner äpple av höstens äppelskörd i pannkakssmeten. Krydda med kanel och kardemumma så får du den godaste dessert-pannkakan. Toppa med vispgrädde och citronmeliss.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Äppelpannkaka

Ingredienser

ca 6 st
2 dl  mjölk (3%)
1   ägg
1 dl  vetemjöl
1 krm  salt
1 krm  malen kardemumma
1 krm  malen kanel
1 dl  rivet äpple
3 - 5 msk  smör

Topping

2 dl  vispgrädde
1/2 dl  finhackad citronmeliss

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett/olja och byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Dock stämmer inte mängden alls. Jag tog 3dl mjölk, 2 ägg och 1 1/2 dl mjöl och det blev 5st i normalstor panna. Åt med sirap, var kanon!

Madeleine

2020-10-10

Båda barnen älskade dem. Hade inte i kardemumma och serverade dem som middag ihop med ett fruktfat.

Theres

2020-01-29

Näringsvärde per portion

Energi1212 KJ / 290 kCal
Fett25 g
Salt0.56 g
Kolhydrater12 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Havrepannkaka med kardemummaäpplen
Betyg 3.1 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelplättar med kardemumma
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skånsk äppelkaka
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelpaj taco
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppelpaj med brynt smör, citron och kardemumma
Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Amerikanska pannkakor med äpple
Betyg 4.2 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga