Äppelpannkaka

13
2
Äppelpannkaka

Riv ner äpple av höstens äppelskörd i pannkakssmeten. Krydda med kanel och kardemumma så får du den godaste dessert-pannkakan. Toppa med vispgrädde och citronmeliss.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Äppelpannkaka

Ingredienser

ca 6 st
2 dl
mjölk (3%)
1
ägg
1 dl
vetemjöl
1 krm
salt
1 krm
malen kardemumma
1 krm
malen kanel
1 dl
rivet äpple
3 - 5 msk
smör

Topping

2 dl
vispgrädde
0.5 dl
finhackad citronmeliss

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett/olja och byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Madeleine

10/10/2020

Jättegott! Dock stämmer inte mängden alls. Jag tog 3dl mjölk, 2 ägg och 1 1/2 dl mjöl och det blev 5st i normalstor panna. Åt med sirap, var kanon!

Theres

1/29/2020

Båda barnen älskade dem. Hade inte i kardemumma och serverade dem som middag ihop med ett fruktfat.

Näringsvärde per portion

Energi 1212 KJ / 290 kCal
Fett 25 g
Salt 0.56 g
Kolhydrater 12 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept