Äppelpannkaka
Riv ner äpple av höstens äppelskörd i pannkakssmeten. Krydda med kanel och kardemumma så får du den godaste dessert-pannkakan. Toppa med vispgrädde och citronmeliss.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
ca 6 st
2 dl mjölk (3%)
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 krm salt
1 krm malen kardemumma
1 krm malen kanel
1 dl rivet äpple
3 - 5 msk smör
Topping
2 dl vispgrädde
1/2 dl finhackad citronmeliss
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett/olja och byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1212 KJ / 290 kCal
Fett25 g
Salt0.56 g
Kolhydrater12 g
Protein4 g
Kommentarer
Jättegott! Dock stämmer inte mängden alls. Jag tog 3dl mjölk, 2 ägg och 1 1/2 dl mjöl och det blev 5st i normalstor panna. Åt med sirap, var kanon!
Madeleine
2020-10-10Båda barnen älskade dem. Hade inte i kardemumma och serverade dem som middag ihop med ett fruktfat.
Theres
2020-01-29