Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Äppelpannkaka med vaniljyoghurt

Ugnspannkaka är favoriten hos många barn som vuxna. Detta recept på pannkaka med äpple är enkelt och supergott. Servera äppelpannkakan med en klick fräsch vaniljyoghurt!

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop ägg, vetemjöl, socker och salt till en jämn smet. Späd under omrörning med 5 dl mjölk.
  2. Skala och kärna ur äpplen. Skiva äpplena fint och pudra över socker och kanel. Lägg äppelskivorna i en smord ugnssäker form, ca 30x20 cm.
  3. Häll över äggsmeten och grädda i ugnen på mellersta falsen i 200°C i 20-25 minuter eller tills äppelpannkakan fått en fin gyllene färg.
  4. Skär upp i portionsbitar och servera med en klick vaniljyoghurt.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 äpplen
  • 1 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • vaniljyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?