Äppelpankisar med kanel och grädde
Söta och supergoda äppelpankisar med kanel och grädde är den perfekta efterrätten som alla i familjen kommer älska! Dela, kärna ur och riv äpplena grovt och blanda ner i pannkakssmeten. Stek pannkakorna, vispa grädden och servera med kanel och socker.
Ingredienser
4 portioner
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
3 dl mjölk (gärna 1,5 %)
2 röda äpplen
2 msk smör eller margarin
1 dl vispgrädde
Till servering
kanel
socker
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt finmjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1364 KJ / 326 kCal
Fett18.6 g
Kolhydrater31.6 g
Protein7.4 g
Kommentarer