Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äppelpankisar med kanel och grädde

Söta och supergoda äppelpankisar med kanel och grädde är den perfekta efterrätten som alla i familjen kommer älska! Dela, kärna ur och riv äpplena grovt och blanda ner i pannkakssmeten. Stek pannkakorna, vispa grädden och servera med kanel och socker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop ägg, vetemjöl och salt med hälften av mjölken till en klumpfri smet. Vispa i resten av mjölken.
  2. Dela och kärna ur äpplena. Riv dem grovt och blanda ner i smeten direkt.
  3. Stek pannkakor i matfettet i en stekpanna.
  4. Vispa grädden och servera den med kanel och socker till pannkakorna.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt finmjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 2 röda äpplen
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl vispgrädde
Till servering
  • kanel
  • socker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1364 kJ / 326 kCal