Äppelpankisar med kanel och grädde

1
0
Äppelpankisar med kanel och grädde

Söta och supergoda äppelpankisar med kanel och grädde är den perfekta efterrätten som alla i familjen kommer älska! Dela, kärna ur och riv äpplena grovt och blanda ner i pannkakssmeten. Stek pannkakorna, vispa grädden och servera med kanel och socker.

Skriv ut
Äppelpankisar med kanel och grädde

Ingredienser

4 portioner
1
ägg
1 1/2 dl
vetemjöl
1 krm
salt
3 dl
mjölk (gärna 1,5 %)
2
röda äpplen
2 msk
smör eller margarin
1 dl
vispgrädde

Till servering

kanel
socker

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt finmjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1364 KJ / 326 kCal
Fett 18.6 g
Kolhydrater 31.6 g
Protein 7.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept