Amerikanska pannkakor med äpple

Till brunch bjuder vi gärna på dessa amerikanska pannkakor med äpple! Smeten innehåller rivet äpple och kanel som sätter smak på de fluffiga små pannkakorna. Servera tillsammans med lönnsirap.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Ingredienser
ca 15 st
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
2 krm malen kanel
2 krm salt
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
2 dl rivet äpple
2 msk smält smör
smör till stekning
Till servering
lönnsirap
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat utan lönnsirap till servering.
Gör så här
Tips
Skär 1 rött äpple i mindre bitar och stek i 2 msk smör och 2 msk honung tills det mjuknar (för ca 15 st). Servera till pannkakorna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi407 KJ / 97 kCal
Fett4 g
Salt0.5 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g
Kommentarer
Familjen älskar dessa pannkakor! Vi har i agavesirap istället för vitt socker och tillsätter även kardemumma för mer smak. Blir succé varje gång!
Stephanie
2023-05-02Vi lägger till 1 dl fiberhavre och mer vätska så det blir lite matigare. Gott och nyttigt.
Helene
2021-01-23Väldigt bra smet! Jag brukar till och med byta ut vetemjöl mot dinkelmjöl eller havremjöl. Funkar kalasbra!
Malin
2020-09-02