Amerikanska pannkakor med äpple

17
4
Amerikanska pannkakor med äpple

Till brunch bjuder vi gärna på dessa amerikanska pannkakor med äpple! Smeten innehåller rivet äpple och kanel som sätter smak på de fluffiga små pannkakorna. Servera tillsammans med lönnsirap.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Amerikanska pannkakor med äpple

Ingredienser

ca 15 st
2 1/2 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
2 msk
strösocker
2 krm
malen kanel
2 krm
salt
2 1/2 dl
mjölk
1
ägg
2 dl
rivet äpple
2 msk
smält smör
-
smör till stekning

Till servering

lönnsirap

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat utan lönnsirap till servering.

Gör så här

Tips

Skär 1 rött äpple i mindre bitar och stek i 2 msk smör och 2 msk honung tills det mjuknar (för ca 15 st). Servera till pannkakorna.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Helene

2021-01-23

Vi lägger till 1 dl fiberhavre och mer vätska så det blir lite matigare. Gott och nyttigt.

Malin

2020-09-02

Väldigt bra smet! Jag brukar till och med byta ut vetemjöl mot dinkelmjöl eller havremjöl. Funkar kalasbra!

Jenny

2020-04-04

Smarrigt! Kan nog med fördel minska lite på strösockret, särskilt om en har lönnsirap till.

Näringsvärde per portion

Energi 407 KJ / 97 kCal
Fett 4 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 13 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept