Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Amerikanska pannkakor med äpple

Till brunch bjuder vi gärna på dessa amerikanska pannkakor med äpple! Smeten innehåller rivet äpple och kanel som sätter smak på de fluffiga små pannkakorna. Servera tillsammans med lönnsirap.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Vispa först ner mjölken och sedan ägg, äpple och smör.
  2. Stek plättar i smör, gärna i en plättlagg.
  3. Till servering: Toppa med lönnsirap och gärna smörstekta äpplen (se Tips nedan).

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat utan lönnsirap till servering.

Tips

Skär 1 rött äpple i mindre bitar och stek i 2 msk smör och 2 msk honung tills det mjuknar (för ca 15 st). Servera till pannkakorna.

Ingredienser

Portioner: ca 15 st
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • 2 krm malen kanel
  • 2 krm salt
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 dl rivet äpple
  • 2 msk smält smör
  • smör till stekning
Till servering
  • lönnsirap

Näringsvärde
Per portion

Energi 407 kJ / 97 kCal