En svensk klassiker. Pannkakorna steks vackert gyllene och serveras med hallon och gärna en klick grädde. Uppskattas både som dessert och som mellanmål.
Rätten innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Viktorija
2020-10-06De blir tunna, krispiga och superfina! Jag brukar blanda i lite olja eller smälta smör och blanda in i smeten. mums!!!
Marie
2020-08-20Smeten blev rinig som mjölk