Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pannkakor med hallon

En svensk klassiker. Pannkakorna steks vackert gyllene och serveras med hallon och gärna en klick grädde. Uppskattas både som dessert och som mellanmål.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina de frysta hallonen.
  2. Vispa ihop vetemjöl med hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa i resterande mjölk och ägg i smeten. Tillsätt salt.
  3. Smält smör eller margarin i en pannkakslagg eller i en stekpanna och vispa ned i smeten.
  4. Stek pannkorna och servera med hallon.

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Servera med vispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket frysta hallon (à 250 g)
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1459 kJ / 349 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer