Pannkakor med hallon
En svensk klassiker. Pannkakorna steks vackert gyllene och serveras med hallon och gärna en klick grädde. Uppskattas både som dessert och som mellanmål.
Ingredienser
4 portioner
1 paket frysta hallon (à 250 g)
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
2 msk smör eller margarin
För alla
Rätten innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Servera med vispad grädde.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1459 KJ / 349 kCal
Fett15.2 g
Kolhydrater36.4 g
Protein14.9 g
Kommentarer
De blir tunna, krispiga och superfina! Jag brukar blanda i lite olja eller smälta smör och blanda in i smeten. mums!!!
Viktorija
2020-10-06Smeten blev rinig som mjölk
Marie
2020-08-20