Pannkakor med hallon

Betyg 3.9 av 5.
111 personer har röstat
2
Pannkakor med hallon

En svensk klassiker. Pannkakorna steks vackert gyllene och serveras med hallon och gärna en klick grädde. Uppskattas både som dessert och som mellanmål.

Pannkakor med hallon

Ingredienser

4 portioner
1   paket frysta hallon (à 250 g)
2 1/2 dl  vetemjöl
6 dl  mjölk
3   ägg
1/2 tsk  salt
2 msk  smör eller margarin

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Servera med vispad grädde.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
111 personer har röstat

Kommentarer

De blir tunna, krispiga och superfina! Jag brukar blanda i lite olja eller smälta smör och blanda in i smeten. mums!!!

Viktorija

2020-10-06

Smeten blev rinig som mjölk

Marie

2020-08-20

Näringsvärde per portion

Energi1459 KJ / 349 kCal
Fett15.2 g
Kolhydrater36.4 g
Protein14.9 g

Testa liknande recept

Prinsessans pannkakstårta
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Amerikanska pannkakor med hallon och lime
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hallonsockerkaka
Betyg 4.1 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb kikärtsoppa med pösiga hallonplättar
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fattiga hallonriddare
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Våfflor med hallon
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga