Pannkakor med hallon

39
2
Pannkakor med hallon

En svensk klassiker. Pannkakorna steks vackert gyllene och serveras med hallon och gärna en klick grädde. Uppskattas både som dessert och som mellanmål.

Skriv ut
Pannkakor med hallon

Ingredienser

4 portioner
1
paket frysta hallon (à 250 g)
2 1/2 dl
vetemjöl
6 dl
mjölk
3
ägg
1/2 tsk
salt
2 msk
smör eller margarin

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Servera med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Viktorija

2020-10-06

De blir tunna, krispiga och superfina! Jag brukar blanda i lite olja eller smälta smör och blanda in i smeten. mums!!!

Marie

2020-08-20

Smeten blev rinig som mjölk

Näringsvärde per portion

Energi 1459 KJ / 349 kCal
Fett 15.2 g
Kolhydrater 36.4 g
Protein 14.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept