Prinsessans pannkakstårta
Eloise från Kanada har gett idén till tårtan där svenska pannkakor och traditionella ingredienser till en prinsesstårta skapar en prinsessans pannkakstårta. Pannkakor, grädde, sylt och marsipan i en och samma tårta, en prinsesspannkakstårta helt enkelt, det kan inte bli annat än succé på kalaset. Garnera med exempelvis hallon. Gott och enkelt.
Ingredienser
10 bitar
Pannkakor
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk strösocker
6 dl mjölk
3 ägg
2 msk olja (till stekning)
Fyllning
4 dl vispgrädde
3 - 4 dl hallon- eller blåbärssylt
1 grönt, rosa eller blått marsipanlock (à ca 200 g)
ca 125 g färska hallon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1993 KJ / 476 kCal
Fett27 g
Salt0.4 g
Kolhydrater48 g
Protein9 g
Kommentarer