Prinsessans pannkakstårta
Eloise från Kanada har gett idén till tårtan där svenska pannkakor och traditionella ingredienser till en prinsesstårta skapar en prinsessans pannkakstårta. Pannkakor, grädde, sylt och marsipan i en och samma tårta, en prinsesspannkakstårta helt enkelt, det kan inte bli annat än succé på kalaset. Garnera med exempelvis hallon. Gott och enkelt.
Ingredienser
10 bitar
Pannkakor
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk strösocker
6 dl mjölk
3 ägg
2 msk olja (till stekning)
Fyllning
4 dl vispgrädde
3 - 4 dl hallon- eller blåbärssylt
1 grönt, rosa eller blått marsipanlock (à ca 200 g)
ca 125 g färska hallon
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mölkproteinfri: byt mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Tips
Det går givetvis bra att använda annan färg på marsipanlocket och annan sylt och bär också. Bara din egen fantasi sätter gränserna.
Spara tid genom att köpa färdiggräddade pannkakor.
Spara tid genom att köpa färdiggräddade pannkakor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1993 KJ / 476 kCal
Fett27 g
Salt0.4 g
Kolhydrater48 g
Protein9 g
Kommentarer