Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Amerikanska pannkakor med hallon och lime

Mättande amerikanska pannkakor med hallon och lime uppskattas av både stor och liten. Cottage cheese blandat med russin och honung är ett gott tillbehör till rätten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman ägg och filmjölk. Blanda i mjöl, bakpulver, socker och salt till en slät smet. Vispa ner matfettet.
  2. Hetta upp en liten stekpanna eller plättlagg. Smörj med lite matfett. Klicka ut smeten i pannan. Grädda tjocka pannkakor eller plättar på svag värme.
  3. Servera dem med djupfrysta sockrade hallon och rivet limeskal.

För alla

Gör glutenfri: byt vetemjölet mot glutenfri fin mix.
Gör laktosfri: använd laktosfri filmjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut filmjölken mot havre-, ris- eller sojadryck. Använd mjölkfritt matfett.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Cottage cheese med russin och honung till pannkakorna är gott.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk flytande matfett
Till servering
  • djupfrysta, sockrade hallon
  • rivet limeskal
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1300 kJ / 310 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer