Pannbiffar med vitlöksyoghurt och spenat

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Pannbiffar med vitlöksyoghurt och spenat

Saftiga pannbiffar – mums! Låt mjölk och ströbröd svälla en stund innan de blandas med ägg och färsen. Forma dem till biffar i önskad storlek, och stek dem först i en stekpanna innan de blir färdiga inne i ugnen. Servera biffarna med en krämig vitlöksyoghurt och ris. Babyspenaten tillför även färg och vitaminer till rätten!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2019

Pannbiffar med vitlöksyoghurt och spenat

Ingredienser

4 portioner

Pannbiffar

1 dl  mjölk
1/2 dl  ströbröd
1   ägg
500 g  nötfärs
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
1/2 msk  olja

Vitlöksyoghurt

1   vitlöksklyfta
2 dl  matlagningsyoghurt
salt
peppar
4   port bulgur eller annat gryn
65 g  babyspenat

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Välj glutenfri bulgur.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Vänd gärna ner 1 dl rostad lök (för 4 port) i färsen för fylligare smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2294 KJ / 547 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater36 g
Protein42 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Getostkräm
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Raita
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mellanösterknyten med tomatsås och bulgur
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsbiffar med tzatziki
Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannbiff med spenatyoghurt
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga