Pannbiffar med vitlöksyoghurt och spenat

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Pannbiffar med vitlöksyoghurt och spenat

Saftiga pannbiffar – mums! Låt mjölk och ströbröd svälla en stund innan de blandas med ägg och färsen. Forma dem till biffar i önskad storlek, och stek dem först i en stekpanna innan de blir färdiga inne i ugnen. Servera biffarna med en krämig vitlöksyoghurt och ris. Babyspenaten tillför även färg och vitaminer till rätten!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2019

Pannbiffar med vitlöksyoghurt och spenat

Ingredienser

4 portioner

Pannbiffar

1 dl  mjölk
1/2 dl  ströbröd
1   ägg
500 g  nötfärs
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
1/2 msk  olja

Vitlöksyoghurt

1   vitlöksklyfta
2 dl  matlagningsyoghurt
salt
peppar
4   port bulgur eller annat gryn
65 g  babyspenat

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Välj glutenfri bulgur.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Vänd gärna ner 1 dl rostad lök (för 4 port) i färsen för fylligare smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2294 KJ / 547 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater36 g
Protein42 g

Testa liknande recept

Gorgonzolafyllda miniburgare på spett
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Asiatisk ugnsomelett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Getostkräm
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mellanösterknyten med tomatsås och bulgur
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsbiffar med tzatziki
Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga