Pannbiffar med vitlöksyoghurt och spenat

2
0
Pannbiffar med vitlöksyoghurt och spenat

Saftiga pannbiffar – mums! Låt mjölk och ströbröd svälla en stund innan de blandas med ägg och färsen. Forma dem till biffar i önskad storlek, och stek dem först i en stekpanna innan de blir färdiga inne i ugnen. Servera biffarna med en krämig vitlöksyoghurt och ris. Babyspenaten tillför även färg och vitaminer till rätten!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2019

Pannbiffar med vitlöksyoghurt och spenat

Ingredienser

4 portioner

Pannbiffar

1 dl
mjölk
1/2 dl
ströbröd
1
ägg
500 g
nötfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1/2 msk
olja

Vitlöksyoghurt

1
vitlöksklyfta
2 dl
matlagningsyoghurt
-
salt
-
peppar
4
port bulgur eller annat gryn
65 g
babyspenat

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Välj glutenfri bulgur.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Vänd gärna ner 1 dl rostad lök (för 4 port) i färsen för fylligare smak.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2294 KJ / 547 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 36 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept