Pannbiff med svampsås

Biffarna av blandfärs får mer smak med ett uns senap i. En gräddig sås av champinjoner, crème fraiche, soja och balsamvinäger ackompanjerar biffen. Servera det hela med ris och rivna morötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Svampsås
1 gul lök
250 g champinjoner
1 msk olja
1 msk balsamvinäger
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl crème fraiche
1 msk japansk soja
salt
peppar
Pannbiff
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk senap gärna dijon
1/2 dl vatten
3 morötter
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2775 KJ / 663 kCal
Fett31.7 g
Kolhydrater59.6 g
Protein33.2 g

Kommentarer
18 stMycket gott! Balanserade upp syran med lite socker i såsen!
Sandra
Nej det här gick inte hem tyvärr, kändes som en kombination av olika maträtter. Riset och svampsåsen passade inte alls ihop enligt oss
Sofia
Sådär, biffarna ok med svampsåsen blir inte bra, tunn och konstig smak med balsamvinäger. Lyckades rädda med grädde, kalvfond samt lite hackad rosmarin. Då blev den helt ok
Adam
Japansk eller kinesisk soja?
Alexandra
Hej Alexandra! Det är japansk soja vi använt. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Kan man skippa balsamvinägern? Jag avskyr sur/syrlig mat....
Birgitta
Jättegott! Men det blir ingen sås, vi tog i creme fraiche för att göra det såsigare.
Ann-charlotte
Svingott
Marie
Lite för mycket soja, 1 tsk räcker. Annars mycket gott.
Andri
God rätt. Hade i lite kantarellfond i såsen också för att få upp smaken en aning.
Lars
Bra bas-recept. Mer krydda i biffarna. Och 1 tesked soja istället för 1 matsked. Såsen smakade mest soja och minimalt av champinjoner.
Helen