Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pannbiff med paprikasås

Pannbiff med smakrik orange paprikasås och ris är en god vardagsrätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Biffar: Blanda färsen med salt, peppar, majsstärkelse och vatten. Forma till stora portionsbiffar.
  4. Bryn biffarna i matfett i en stekpanna tills de fått fin färg. Stek klart mitt i ugnen 8-10 minuter.
  5. Paprikasås: Låt paprikasalladen rinna av och värm den på svag värme i kastrull. Skala, kärna ur och skiva gurkan. Blanda gräslöken och gurkan med paprikasalladen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Till servering: Servera biffarna med ris eller annat gryn, paprikasallad, en klick gräddfil och gärna bröd.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör eller margarin och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt smör eller margarin och byt ut gräddfilen mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Biffar
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk smör eller margarin
Paprikasås
  • 350 g paprikasallad
  • 1/2 gurka
  • 2 msk hackad gräslök
  • salt och peppar
Till servering
  • 1 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2662 kJ / 638 kCal