Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Köttfärscurry med banan och kokos

En matig och spännande variant för den nytänkande är denna köttfärscurry. Med hettan från sambal oeleken serveras den passande tillsammans med banan, kokos och russin vid sidan av. En klick yoghurt på toppen för ett ge curryn en mer fräsch känsla.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek färsen i oljan med curryn och sambal. Rör ner tomaterna och vattnet. Låt det koka ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Skala och skiva bananerna.
  4. Servera köttfärscurryn med ris, banan, kokos, russin och gräddfil.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk olja
  • 2 msk curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
Till servering
  • 2 bananer
  • 1 1/2 dl kokos
  • 1/2 dl russin
  • 2 dl gräddfil

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3192 kJ / 763 kCal

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer