Pannbiff med pasta och tomatsås

13
4
Pannbiff med pasta och tomatsås

Kvällens middag bjuder på saftiga pannbiffar i tomatsås med pasta. Pannbiffarna gjorda på fläskfärs får fin smak från dijonsenapen. Bryn biffarna innan du häller på den mustiga tomatsåsen. Servera sedan med nykokt pasta, gärna fiori, och en fräsch sallad på romansallad, färska tomater och gräslök. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2018

Pannbiff med pasta och tomatsås

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna fiori)

Pannbiff

1/2 dl
ströbröd
1 dl
vatten
1
ägg
ca 500 g
blandfärs
1 msk
dijonsenap
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1 msk
olja
1
burk pastasås (à 500 g)
1/2 dl
vatten

Sallad

3
tomater
1
romansallad
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Smaksätt såsen med balsamvinäger, timjan och cayennpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Jenny

2020-07-04

Hehe Gulliksson använder jag inte, men gul lök använder jag... 😅

Redaktionen ICAse

2020-07-06

Puh, vi blev lite oroliga där ett tag ;) Hälsningar Ulrika

Jenny

2020-07-04

Man kan göra sin egna variant av pasta sås, jag använder krossade tomater oregano vitlök Gulliksson o låter det puttra en stund

Irma

2018-03-07

Vilken pastasås??

Näringsvärde per portion

Energi 2713 KJ / 649 kCal
Fett 25 g
Salt 2.08 g
Kolhydrater 64 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept