Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Pannbiff med pasta och tomatsås

Kvällens middag bjuder på saftiga pannbiffar i tomatsås med pasta. Pannbiffarna gjorda på fläskfärs får fin smak från dijonsenapen. Bryn biffarna innan du häller på den mustiga tomatsåsen. Servera sedan med nykokt pasta, gärna fiori, och en fräsch sallad på romansallad, färska tomater och gräslök. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Pannbiff: Blanda ströbröd och vatten i en stor bunke. Låt stå någon minut. Blanda ner ägg, färs, senap, salt och peppar. Forma färsen till 8 biffar (för 8 port).
  3. Bryn dem på båda sidor i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och tillsätt tomatsåsen och vatten låt sjuda ca 10 minuter. Vänd biffarna då och då.
  4. Sallad: Skär tomaterna och salladen i bitar. Skär eller klipp gräslöken. Blanda allt och servera gärna med en vinägrett.
  5. Servera biffarna i såsen med sallad och pasta.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Uteslut ägget.

Tips

Smaksätt såsen med balsamvinäger, timjan och cayennpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna fiori)
Pannbiff
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja
  • 1 burk pastasås (à 500 g)
  • 1/2 dl vatten
Sallad
  • 3 tomater
  • 1 romansallad
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2713 kJ / 649 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer