Pannbiff med löksås och potatis

Pannbiff med löksås och potatis är nn klassisk husmansrätt från 50-talet som kanske framkallar kära barndomsminnen. De välgjorda pannbiffarna som serveras med en löksås, kokt potatis, gurkstavar och en fräsch sallad är en rätt som hela familjen enkelt kan njuta av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Pannbiff
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
ca 500 g blandfärs
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
Löksås
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
2 tsk strösocker
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1/2 kruka persilja
1 gurka
1 huvudsallad
Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2573 KJ / 614 kCal
Fett27 g
Salt1.73 g
Kolhydrater55 g
Protein33 g

Kommentarer
21 stKan nog tänka mig göra det igen, dock byter jag nog ut vattnet som någon annan kommenterat. Såsen blir liite blaskig tycker iaf jag. Men det var helt okej och smakade bra, nästa gång får jag nog peppra/ salta bättre
Mikael
Nja, det här kan nog bli bättre. Följde receptet, men pannbiffarna smakade lite ströbröd. Nästa gång byter jag ut vattnet mot mjölk/grädde samt river ner en gul lök i färsen.
Björn
Inte dijonsenap Koktid 4h
Hanna
Glöm i te sockret i löksåsen. Lätt att missa då det inte står i beskrivningen om hur man tillagar såsen.
Richard
Gjorde pannbiffarna som det stod i receptet, men blandade färsen länge, men hade 500 g fläskfärs istället. Kokte potatisarna med skalet kvar, eftersom vitaminerna sitter under skalet och försvinner om man kokar potatisarna, när man har skalat dem. Stekte en stor, skalad, skivad gul lök och lade över pannbiffarna i formen, när den hade varit ca 8 min i ugnen på gallret i mitten av ugnen. Gjorde ej någon sås till. Åt hemgjord rönnbärsgelé till och stekt gul lök och potatis.
Eva-maria
Byt ut vattnet till matlagningsgrädde då blir biffarna godare o tillsätt en svätt soja i lökskyn
Ronnie
Mumsigt
Anette
Bytte ut dijonsenap till julsenap då det var de som fanns hemma. Blev gott. Tyckte såsen blev för vattnig och blek så hällde i lite matgrädde och soya. Blev kanon👍
Emma
Ta bort dijonsenapen, byt ut vattnet mot 1 dl matlagningsgrädde och lägg till 1 msk lökpulver så har du de perfekta pannbiffarna !
Peter
Detta var mindre bra, sur smak. Ok konsistens :(
Per