Pannbiff med gräddsås

Pannbiff med gräddsås, en klassisk favorit med familjära smaker. Här serveras den saftiga pannbiffen tillsammans med fast kokt potatis och en gudomlig sås. Såsen görs på grädde och blir då extra krämig och smaksätts med buljong. Servera pannbiffen med dessa tillbehör samt lingonsylt och gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2015

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Pannbiffar
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Sås
1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl köttbuljong (vatten + tärning eller fond)
Till servering
gurka
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2567 KJ / 614 kCal
Fett32 g
Salt2.52 g
Kolhydrater49 g
Protein31 g

Kommentarer
27 stKlassisk husmanskost. Älskar det
Jan roland
Bästa biffarna någonsin på jordklotet!!!🍭lika gott som godis.
Peter
Det var alldeles för mycket vätska med 2,5 dl + 2,5 dl. Såsen blev förskräckligt vattnig. Tog väldigt mycket mer än 8 minuter att få till rimlig konsistens. Och ja, jag kom ihåg stärkelsen!
Mats
Gott. Dock bör man lyfta upp biffarna tillfälligt när man häller i såsblandningen i pannan. När såsen är uppvärmd under omrörning kan man lägga ner biffarna igen och låta puttra en stund.
Sandra
Håller inte ihop alls i stekpannan, behövs ägg i smeten
Viktor
Super gott. Blir fler gånger att laga
Per
Hur mycket mjölk ska man blanda ströbrödet med?
Sofia
Hej Sofia! Mjölken ska blandas med 1 dl mjölk, lycka till! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Va för lite krydda enligt mig och smakade inte så mycket. Men annars var det gott och ska testa ha i flera olika kryddor nästa gång
Carmen rut
Hur gott som helst och enkelt
Anders
Gott och dessutom tillagning utan ”krusiduller”. Perfekt i vardagen! Jag ökade också antalet biffar:) Till servering lingonsylt och hellre en grönkålssallad än gurka så här års.
Bodil