Citronköttbullar med gräddssås
Köttbullar av blandfärs som nått en ny nivå med citronskal och timjan i. Gurkan blir ett fantastiskt tillbehör till köttbullarna – friskt krispiga och lite syrliga. Du fixar snabbt till gurkan med en hemlagad lag av citronsaft, socker, vitpeppar och persilja. För delikata tunna gurkskivor, använd osthyveln!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Gurka
2 msk pressad citronsaft
1 msk socker
2 krm salt
1/2 krm vitpeppar
1/2 gurka
1/2 kruka persilja
Köttbullar
1 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g blandfärs
1 tsk timjan
skalet från 1 citron
1 msk smör eller margarin
1 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3252 KJ / 777 kCal
Fett44.5 g
Kolhydrater58.6 g
Protein33.3 g
Kommentar
De bästa köttbullarna som uppskattas av alla åldrar! Funkar finfint även utan sås, t ex på påskbordet eller till midsommar.
Karolina
2021-03-02