Köttbullar av blandfärs som nått en ny nivå med citronskal och timjan i. Gurkan blir ett fantastiskt tillbehör till köttbullarna – friskt krispiga och lite syrliga. Du fixar snabbt till gurkan med en hemlagad lag av citronsaft, socker, vitpeppar och persilja. För delikata tunna gurkskivor, använd osthyveln!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2014
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken och grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Har du lagat receptet?
Kommentar
De bästa köttbullarna som uppskattas av alla åldrar! Funkar finfint även utan sås, t ex på påskbordet eller till midsommar.
Karolina
2021-03-02