Pannacotta med yoghurt och blåbär | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pannacotta med yoghurt och blåbär

Ljuvligt len och god pannacotta. Trevlig att servera i glas eller portionsskålar. Grekisk yoghurt och honung ger djup åt smaken och dekorerad med blåbär blir detta en riktig höjdare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Koka upp grädde, honung och vaniljsocker. Dra av från värmen. Rör ner gelatinbladet och låt smälta i grädden under omrörning. Rör ner yoghurten. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl minst 3 timmar.
  3. Toppa med blåbär och citronmeliss innan servering.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl blåbär
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1654 kJ / 395 kCal