Pannacotta med passionsfrukts-topp
Klassisk italiensk dessert. Mäktig vaniljpannacotta med ett härligt täcke av fruktig passionsfruktsjuice. Ett både gott och trevligt sätt att avsluta en middagsbjudning.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002
Ingredienser
16 små bägare
1 l vispgrädde
2 dl socker
5 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
Topping
1 gelatinblad
1 dl utspädd passionsfruktjuice
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat per bägare.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1190 KJ / 285 kCal
Fett25 g
Salt0.04 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g
Kommentarer
Enkel, var generös m toppingen
Elisabeth
2021-12-28Evelina måste ha läst helt fel i receptet för till 1 liter funkar 5 gelatinblad alldeles utmärkt. Det blir jättegott! Jag tog färska passionfrukter och granatäpplekärnor som topping hur fräscht som helst! Och det blir jättevacker förg av granatäpple. Mums!
Ingmarie
2012-01-22Evelina måste ha läst helt fel i receptet för till 1 liter funkar 5 gelatinblad alldeles utmärkt. Det blir jättegott! Jag tog färska passionfrukter och granatäpplekärnor som topping hur fräscht som helst! Och det blir jättevacker förg av granatäpple. Mums!
Ingmarie
2012-01-22