Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pannacotta med passionsfrukts-topp

Klassisk italiensk dessert. Mäktig vaniljpannacotta med ett härligt täcke av fruktig passionsfruktsjuice. Ett både gott och trevligt sätt att avsluta en middagsbjudning.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 små bägare portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll vispgrädde och socker i en kastrull. Låt koka upp.
  2. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Ta upp och lägg ner i den kokta varma gräddblandningen. Tillsätt vaniljsockret.
  3. Fördela i små bägare av plast (engångs) eller glas. Ställ i kylen. När det stelnat så mycket att du kan hälla ett lager över gör du toppingen.
  4. Topping: Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt. (max 800 W) i ca 10 sekunder.
  5. Tillsätt gelatinen i en tunn stråle ner i passionsfruktsjuicen. Häll juicen över den stelnade panna cottan och ställ allt i kylen igen så att det stelnar. Garnera med lite citronmeliss eller mynta.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per bägare.

Ingredienser

Portioner: 16 små bägare
  • 1 l vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 5 gelatinblad
  • 1 tsk vaniljsocker
Topping
  • 1 gelatinblad
  • 1 dl utspädd passionsfruktjuice
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1190 kJ / 285 kCal