Saffranspannacotta med bär
Ett tjusigt recept på lyxig och annorlunda pannacotta med saffran att servera till efterrätt. Du gör saffranspannacottan av bland annat gelatinblad, grädde och saffran. Servera desserten med sylt och björnbär!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009
Ingredienser
4 portioner
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 pkt saffran (à 0,5 g)
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk salmbärs- eller blåbärssylt (eller någon liknande t ex björnbärs/hallon)
salmbär eller björnbär till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det svåra momentet är att fylla glasen och ställa dem i kylen och få en lika skarp och snygg överkant som på bilden. Övning ger färdighet.
Mats
2022-12-31Enkelt o jättegott
Karin
2016-01-06Enkelt att göra och himmelskt gott. Har provat med Hallon och hallonsylt. funkar lika bra!
Katarina
2009-10-09