Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Saffranspannacotta med bär

Ett tjusigt recept på lyxig och annorlunda pannacotta med saffran att servera till efterrätt. Du gör saffranspannacottan av bland annat gelatinblad, grädde och saffran. Servera desserten med sylt och björnbär!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt gelatinbladen ligga i lite kallt vatten i 5 minuter.
  2. Koka upp grädde, saffran, socker och vaniljsocker i en kastrull. Ta av från värmen.
  3. Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen så att de löses upp. Låt svalna några minuter.
  4. Lägg en klick sylt i botten på 4 glas. Häll försiktigt gräddblandningen över. Låt stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med bär.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 pkt saffran (à 0,5 g)
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk salmbärs- eller blåbärssylt (eller någon liknande t ex björnbärs/hallon)
  • salmbär eller björnbär till garnering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer