Saffranspannacotta med bär

31
3
Saffranspannacotta med bär

Ett tjusigt recept på lyxig och annorlunda pannacotta med saffran att servera till efterrätt. Du gör saffranspannacottan av bland annat gelatinblad, grädde och saffran. Servera desserten med sylt och björnbär!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Saffranspannacotta med bär

Ingredienser

4 portioner
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 pkt saffran (à 0,5 g)
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk salmbärs- eller blåbärssylt (eller någon liknande t ex björnbärs/hallon)
salmbär eller björnbär till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Mats

2022-12-31

Det svåra momentet är att fylla glasen och ställa dem i kylen och få en lika skarp och snygg överkant som på bilden. Övning ger färdighet.

Karin

2016-01-06

Enkelt o jättegott

Katarina

2009-10-09

Enkelt att göra och himmelskt gott. Har provat med Hallon och hallonsylt. funkar lika bra!