Saffranspannacotta med bär

Betyg 3.4 av 5.
32 personer har röstat
3
Saffranspannacotta med bär

Ett tjusigt recept på lyxig och annorlunda pannacotta med saffran att servera till efterrätt. Du gör saffranspannacottan av bland annat gelatinblad, grädde och saffran. Servera desserten med sylt och björnbär!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Saffranspannacotta med bär

Ingredienser

4 portioner
2   gelatinblad
5 dl  vispgrädde
1   pkt saffran (à 0,5 g)
1/2 dl  socker
1 tsk  vaniljsocker
4 msk  salmbärs- eller blåbärssylt (eller någon liknande t ex björnbärs/hallon)
salmbär eller björnbär till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Det svåra momentet är att fylla glasen och ställa dem i kylen och få en lika skarp och snygg överkant som på bilden. Övning ger färdighet.

Mats

2022-12-31

Enkelt o jättegott

Karin

2016-01-06

Enkelt att göra och himmelskt gott. Har provat med Hallon och hallonsylt. funkar lika bra!

Katarina

2009-10-09

Testa liknande recept

Pannacotta med kaffesmak
Betyg 3.4 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladpannacotta
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtpannacotta med jordgubbar
Betyg 2.9 av 5.
78 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärspannacotta
Betyg 4.3 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtpanacotta med jordgubbar
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nutellapannacotta
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga