Dumlepannacotta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Dumlepannacotta

Med grädde, gelatinblad och en påse dumlekolor har du en populär efterrätt för både små och stora gäster. Den enda utmaningen med denna ljuvliga dumlepannacotta är att inte äta upp kolorna innan de hamnar i kastrullen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka kolorna i mindre bitar.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. 
  3. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädden tillsammans med frön och vaniljstång och låt sjuda några minuter. 
  4. Ta upp vaniljstången. Lägg ner kolorna i grädden och rör tills allt är smält. 
  5. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i grädden och låt smälta till en slät smet och att allt blandats ordentligt.
  6. Häll upp i glas eller små skålar. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar. 
  7. Dumlechips: Sätt ugnen på 175 grader. 
  8. Lägg dumlekolor med ordentligt mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. 
  9. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills de smält och är krispiga.
  10. Till servering: Garnera pannacottorna med dumlechips och servera med bär.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 20 dumlekolor
  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
Dumlechips
  • 6 dumlekolor
Till servering
  • färska bär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2064 kJ / 493 kCal