Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pannacottapaj med sommarbär

Den italienska älsklingspuddingen pannacotta är mångas favoritdessert. Här i pajform med smak av citron och söta sommarbär.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär smöret i bitar. Mixa mjöl, smör, florsocker och salt till en smulig massa i matberedare. Tillsätt ägget och mixa snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter (för 8 bitar). Se till att degen går upp ordentligt på kanten. Nagga bottnen. Ställ formen i kylen ca 40 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 minuter tills det börjar få en lätt gyllene färg. Ta ut och tryck försiktigt ner bottnen om den bubblat upp. Låt svalna.
  5. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  6. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull. Tillsätt grädde och socker. Låt koka upp.
  7. Ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner i kastrullen. Rör om ordentligt. Låt blandningen stå ca 30 minuter. Rör då och då.
  8. Ta upp vaniljstången och tillsätt citronskalet. Häll blandningen i pajformen. Täck över pajen med plastfolie. Ställ i kylen att stelna minst 4 timmar.
  9. Toppa pajen med bär strax före servering.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Variera smaken: låt hel stjärnanis, stött kardemumma eller mortlad lakritsrot koka med grädden för en ny version av pajen. Sila av smaksättarna innan du rör ner gelatinbladen.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
Fyllning
  • 4 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 7 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl socker
  • finrivet skal av 1 citron
  • 3 dl av säsongens bär till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?