Pannacotta

Betyg 4.8 av 5.172 personer har röstat
Receptet har 36 kommentarer
4.8Världens godaste
Pannacotta

Klassiskt grundrecept på pannacotta, som är en underbart god efterrätt med lyxig känsla. Pannacottan, italienarnas klassiska efterrätt, får här en fin vaniljsmak från vaniljstången som kokas med grädden och den serveras allra helst med färska bär.

Pannacotta

Ingredienser

4 portioner
2 gelatinblad
5 dl grädde
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker

Till servering

färska bär

Gör så här

00:02:00
05:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

36 st
  • Länken till filmen fungerar inte vare sig på mobil eller padda

    Mats

  • Och filmen sedan så man verkligen förstår det pratiska. 5 stjärnor för den. Detta kommer att bli den bästa pannacottan ever. Jag sparar även Daim pannacottan. Daim-smaken gifter sig så bra mot eftersmaken av purjolök-och potatissoppa. Jag har fulla pärlandet med megastora Earlyrose potatisar. Palla om ni vill. Denna potatis skall spridas över Sverige...den är både fast och mjölig så det går göra både ugnstekt potatis och potatismos. Spara bara små sättpotatisar till mig Supergod*

    Ann-sofie

  • Nu har jag lärt mig ngt nytt. Både fokusera mera så att jag såg det i tecten och. .. att lägga vaniljstången i koket av pannacottan. Ingenting får förfaras. Detta kommer att böi den godaste pannacottan ever...

    Ann-sofie

  • Bästa receptet på pannacotta så god å perfekt konsistens ingen seg hinna blir de heller som en del kan få… så god med en rabarber och jordgubbs kompott 👌🏼

    Linda

  • Perfekt konsistens, underbart god med rabarberkompott, färska jordgubbar och mynta

    Fredrika

  • Jag tog vaniljsocker istället för vaniljstång+socker, Funkar ganska bra. Mild vaniljsmak och gräddig konsistens. Som pannacotta ska vara alltså:)

    Göran

  • Går den att dubblera eller är det bättre att göra två omgångar?

    Hanna

    Hej Hanna! Ja visst kan du det! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Om man ska byta ut vaniljstång till vaniljsocker hur mycket ska man ta då?

    Alaudina

    Hej Alaudina! Börja med 1/2 msk och smaka sedan av så att du får den som du vill. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Inte bra. Det var på tok för mycket gelatin.

    Anna

  • Himlen i munnen

    Ewa

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl bär.
Energi2175 KJ / 519 kCal
Fett50 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Daimpannacotta
    Betyg 4.4 av 5.315 personer har röstat
    Receptet har 42 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dumlepannacotta
    Betyg 4.5 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pannacotta med choklad och bär
    Betyg 3 av 5.418 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Lakritspannacotta med turkisk peppar
    Betyg 4.5 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pannacottapaj med sommarbär
    Betyg 3.1 av 5.155 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad