Anitas lutfisklåda
![Anitas lutfisklåda](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14172/cf_259/anitas_lutfisklada.jpg)
Här får du ett annorlunda förslag på servering av lutfisk i denna lutfisklåda med potatis, morötter och ett sting av piri-piri. Lutfisken bäddas in i en sås av ljuvlig grädde, ost och buljong innan du gratinerar lutfisklådan i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003
![Anitas lutfisklåda](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14172/cf_259/anitas_lutfisklada.jpg)
Ingredienser
10 portioner
2 1/2 - 2 3/4 kg skinnfri lutfisk
1 1/2 msk salt
750 g potatis
250 g morötter
1 gul lök
1 röd piri-piri
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 l buljong från fiskkoket
3 dl vispgrädde
1 påse gratängost (à 200 g)
salt
vitpeppar
För alla
Anitas lutfisklåda innehåller inte ägg. Gluten och mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: använd mjölkfritt margarin i stället för smör, välj mjölkfri "gräddprodukt" från Oatly eller Beneviva i stället för vispgrädde och uteslut gratängosten till förmån för tofu. Kontrollera dessutom innehållet i fiskfonden, använd ev buljongtärning i stället.
Gör så här
Tips
Tips! Vill man göra rätten ännu festligare kan man lägga i räkor också.
Har du lagat receptet?
Kommentarer