Anitas lutfisklåda

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Anitas lutfisklåda

Här får du ett annorlunda förslag på servering av lutfisk i denna lutfisklåda med potatis, morötter och ett sting av piri-piri. Lutfisken bäddas in i en sås av ljuvlig grädde, ost och buljong innan du gratinerar lutfisklådan i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Anitas lutfisklåda

Ingredienser

10 portioner
2 1/2 - 2 3/4 kg  skinnfri lutfisk
1 1/2 msk  salt
750 g  potatis
250 g  morötter
1   gul lök
1   röd piri-piri
100 g  smör
1 dl  vetemjöl
1 l  buljong från fiskkoket
3 dl  vispgrädde
1   påse gratängost (à 200 g)
salt
vitpeppar

För alla

Anitas lutfisklåda innehåller inte ägg. Gluten och mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: använd mjölkfritt margarin i stället för smör, välj mjölkfri "gräddprodukt" från Oatly eller Beneviva i stället för vispgrädde och uteslut gratängosten till förmån för tofu. Kontrollera dessutom innehållet i fiskfonden, använd ev buljongtärning i stället.

Gör så här

Tips

Tips! Vill man göra rätten ännu festligare kan man lägga i räkor också.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rostbiff med potatisgratäng
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kasslergratäng med broccoli och gula morötter
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ättikspäron med sting
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köpenhamnsbiff
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabb fiskgratäng med osttäcke
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastagratäng med kryddiga korvar
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 60 min att tillaga