Pankofriterad lutfisk

Betyg 3.1 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Pankofriterad lutfisk

Föredrar du fras framför daller? Då måste du laga den här varianten på lutfisk där du panerar den i det asiatiska ströbrödet panko och sedan friterar eller steker den riktigt frasig. Till serverar du en pigg och fräsch ärtdipp. Och vi lovar att den här rätten får den mest lutfiskskeptiske på fall.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Pankofriterad lutfisk

Ingredienser

6 portioner

Lutfisk

ca 1 kg lutfisk
2 tsk salt
2 dl vetemjöl
6 dl panko (japanskt ströbröd)
4 uppvispade ägg
ca 1 1/2 dl rapsolja (till stekning, mer olja vid fritering)

Ärtdipp

500 g frysta gröna ärtor
1 dl crème fraiche
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk salt
2 krm peppar

Till servering

citronklyftor
flingsalt
nymalen kryddpeppar

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hej Linnea! Konsistensen på själva lutfisken blir ungefär som när man tillagar den på klassiskt vis, och med pankopaneringen så blir de riktigt frasigt och gott. Med den tillhörande ärtpurén som man dippar i blir det ett kul sätt att variera lutfisken på. Hälsningar Ellinor

    Ica-köket

  • Hur blir konsistensen på lutfisken? Den har ju annars inte så mycket smak, så varför använda lutfisk?

    Linnea

Näringsvärde per portion

Energi1240 KJ / 471 kCal
Fett13 g
Salt3.88 g
Kolhydrater60 g
Protein27 g

Testa liknande recept

  • Lutfisk med ärter och bacon
    Betyg 4.8 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Friterad kronärtskocka
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lutfisk med vit sås
    Betyg 4.5 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lutfisk med senapssås
    Betyg 4 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Friterad ansjovis med het aioli
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad