Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Panerade stekta fiskfiléer med kaprisfräs

Panerade stekta fiskfiléer som toppas med spännande kaprisfräs bestående av rödlök, syrligt äpple, kapris och persilja. Fisken och fräset serverat med potatis är en kombination som är fantastisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken till kaprisfräset. Skölj, kärna ur och tärna äpplet. Fräs lök och äpple i matfettet i en stekpanna.
  2. Tillsätt kapris och persilja. Lägg fräset på ett fat och håll varmt under lock.
  3. Skölj ev fiskfiléerna och se till att alla småben är borta.
  4. Blanda mjölet med salt och peppar. Vänd filéerna först i mjölblandningen. Sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd.
  5. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Stek filéerna 2-3 min/sida i stekpannan.
  6. Lägg fisken på ett serveringsfat och häll fräset över fisken. Servera med färsk potatis och någon kokt grönsak t ex sockerärter eller gröna bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fiskfilé t ex abborre, sik eller gös
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 3 msk smör eller margarin
Kaprisfräs
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk kapris
  • 2 msk hackad persilja
Till servering
  • ev kokt potatis
  • ev sockerärtor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?