Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sallad på halstrad fiskfilé & dressing

Sallad på halstrad fiskfilé och dressing är ett fräscht och krispigt recept som ser mycket frestande ut. På gourmetsalladen finns smakrik sesamdressing, bacon, äpple och den halstrade gäddfilén.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta sesamfröna i en het panna tills de fått fin färg. Rör om då och då så att de inte bränns. Häll över på ett fat och låt svalna.
  2. Vispa ihop senap och flytande honung. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Späd med vattnet till lagom dressingkonsistens. Smaka av med salt och peppar och tillsätt sesamfröna.
  3. Strimla och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Skala och skär löken i tunna ringar. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna skivor.
  5. Lägg upp sallad, lökringar, äppelskivor och bacon på tallrikar. Ringla sesamdressingen över salladen.
  6. Skär gäddfilén i tunna skivor. Värm en stor stekpanna tills den är riktigt het. Halstra fiskskivorna 10-15 sekunder på varje sida. Toppa salladen med de halstrade fiskskivorna. Strö gärna över lite grovmalen svartpeppar och lite flingsalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 1/2 msk flytande honung
  • 1 1/2 dl olja
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
  • 1 paket skivat bacon (à 140 g)
  • 1 rödlök
  • 1 rött äpple
  • 1 påse gourmet sallad (à 150 g)
  • 300 g benfri gäddfilé eller t ex filé av abborre, gös eller sik
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2600 kJ / 620 kCal
Fett: 54 g
Läs mer om näringsvärden