Pan Pizza Capricciosa med kålsallad

Pizza toppas med rökt skinka, champinjoner och mozzarella uppskattas av både stora och små middagsgäster. Till pizzan serveras en spetskålssallad med basilika.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2012

Ingredienser
4 portioner
Pizzadeg
5 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl olivolja
Tomatsås
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1/2 msk olivolja
1 förp krossade tomater (à 400 g)
1/2 tsk oregano
salt
nymald svartpeppar
Topping
150 g skivad rökt skinka
1 rödlök
6 champinjoner
2 förp mozzarella (à 125 g)
1/2 kruka basilika
Sallad
1/2 spetskål
1/2 kruka basilika
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk flytande honung
1 msk olivolja
salt
nymald svartpeppar
Gör så här
00:10:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2463 KJ / 588 kCal
Fett25.6 g
Kolhydrater61.4 g
Protein25.1 g
Kommentarer
3 stDet här var helt värdelöst. Varför följde jag inte mitt eget deg-recept? Det här blev en smet - i slutändan hade jag säkert i nästan dubbelt så mycket mjöl. Jag (som lagar mat varje dag) svor att aldrig mer laga mat. Tack för det.
Björn
Hej Björn! Tack för din kommentar, så tråkigt att det inte blev bra. Vi har provlagat receptet igen och uppdaterade då receptet från 4 dl till 5 1/2 dl mjöl bara någon dag innan din kommentar. Är det möjligen så att du lyckades pricka in det gamla receptet? Hoppas verkligen du kommer fortsätta laga mat. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Det var för lite mjöl beräknat till 4 portioner! Men när man justerade det blev det bra! God och enkel pizza!
Helena
Hej Helena och Johan! Tack för era kommentarer. Vi har nu provlagat om receptet och ökat upp mängden mjöl. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
hahaha vilket misslyckande. jag fick en riktig rinnig smet som inte blev till. någon pizzabotten. fick bli köpe pizza
Johan